Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Yleisöluennot jatkuvat Oulu-opistossa

Oulu-opiston ilmaiset yleisöluennot alkavat keskiviikkona 15.1. klo 18, jolloin on tarjolla kaksi eri luentoa. Historialuentosarjan käynnistää FT Ilona Pajarin luento suomalaisen hautaamisen historiasta. KM Eija Keränen luennoi ikääntyvistä ihmisistä ja vanhushuollon tilasta. Tammikuun 22. päivänä pukusuunnittelija, lavastaja Pirjo Valinen luennoi paperista valmistetuista näyttämöpuvuista ja salaperäisestä kahinasta (kuva: Pirjo Valinen).

Helmikuun (6.2.) alussa vanhojen karttojen asiantuntia Anna-Maija Pietilä-Ventelä jatkaa syksyllä aloittamaansa luentosarjaa luennoimalla tutkimusmatkailija A.E. Nordenskiöldin karttakokoelman kulttuurihistoriallisesta merkityksestä. Historialuentosarjaa jatkaa FM Essi Jouhki teinikuntatoiminnasta (12.2.), kirjailija professori Panu Rajala Ilmari Kiannosta – Suomussalmen sulttaanista (18.3.) ja FM Lauri Moilanen suisidaalimurhista Pohjois-Pohjanmaan alioikeuksissa 1700-vuvulla (15.4.).

KM Eija Keränen jatkaa kevätkaudella luennoimalla suomalaisesta hyvinvoinnista 19.2. ja 25.3.

Oulu-opisto järjestää historialuentosarjan yhteistyössä Oulun Historiaseura ry:n kanssa.

Yleisöluennot ovat siis ilmaisia ja ne pidetään Pohjankartanossa (Leevi Madetojan katu 1) ja ne löytyvät myös  Oulu-opiston tapahtumakalenterista.

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.