Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa - koronavastaanotot Kontinkankaan ja Haukiputaan hyvinvointikeskuksissa

Päivitetty viimeksi 30.3. kello 08.25

Koronaviruksen esiintyvyyden nopea nousu Pohjoismaissa ja Etelä-Suomen alueella ennustaa koronavirustapausten lisääntyvän myös Oulun alueella lähiaikoina. Siksi on tärkeää, että hallituksen antamia suosituksia noudatetaan. Pesethän siis kätesi huolellisesti ja vältäthän sosiaalisia kontakteja sekä turhaa matkustamista. Ethän vieraile ikäihmisten tai muiden riskiryhmiin kuuluvien luona. Myös kaikkia muita vierailuja on syytä välttää.

 

Toimi näin, jos sinulla on hengitystietulehdusoireita

Koronaviruksen aiheuttaman hengitystieinfektion oireita ovat muun muassa kuume, kurkkukipu, yskä ja hengenahdistus. Samanlaisia oireita aiheuttavat myös tavanomaiset flunssavirukset ja influenssavirus. Siksi pelkkien oireiden perusteella ei voi tietää, sairastaako normaalia flunssaa vai koronavirusinfektiota.

Jos oireesi ovat lieviä, jää kotiin

Valtaosa koronavirukseen sairastuneista toipuu viikon kotilevolla, tarvitsematta lääkärin hoitoa. On tärkeää, että sairastat kotona, joten älä mene oireisena töihin. Lievissä tapauksissa koronavirustestejä ei tehdä. Voit tehdä koronaviruksesta oirearviokyselyn verkossa Omaolo-palvelussa. Saat toimintaohjeet oireittesi perusteella.

Jos oireesi vaativat kiireellistä hoitoa, soita koronaneuvontaan

Jos oireesi vaativat kiireellistä hoitoa tai arviota soita koronavirusneuvontaan numeroon 08 558 41414. Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa saat Oulun seudun yhteispäivystyksen numerosta 08 315 2655.

Koronavirusneuvonnasta saat ohjeet, kuinka sinun tulee toimia. Tarvittaessa sinut ohjataan Kontinkankaan tai Haukiputaan koronavastaanotolle tai sairaalaan.

Terveydenhoidon ammattilaisen arviota vaativia ylähengitystieinfektion oireita ovat heikentynyt yleistila, selkeästi pitkittynyt kuumeilu ja hengenahdistus.

Hätätapauksissa soita 112.

Jos kuulut riskiryhmään

Jos kuulut riskiryhmään ja sinulle nousee äkillinen kuume (38 astetta tai yli) ja tautiin liittyy kurkkukipua tai yskää, soita pikaisesti Oulun kaupungin koronaneuvontanumeroon 08 558 41414. Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin klo 8–15. Iltaisin ja viikonloppuisin soita Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon 08 315 2655.

Yli 70-vuotiaille suositus pysyä karanteenia vastaavissa olosuhteissa

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet). Tarkoitus on pysyä pääosin kotona. Ulkoillessa on vältettävä kontakteja muihin ihmisiin. Kaupassakäyntiä tulee välttää ja selvittää ensisijaisesti mahdollisuuksia siihen, että joku muu hoitaisi kauppa-asiat puolestasi. Kaupoilla on myös kotiinkuljetuspalvelua. Jos tarvitset neuvontaa, ota puhelimitse tai sähköisesti yhteyttä ikäihmisille suunnattuun Aino-neuvontaan.

Jos perheenjäsenesi sairastuu

Jos perheenjäsenesi sairastuu hengitystieinfektioon, voivat muut perheenjäsenet mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin, jos se on välttämätöntä. Sairaana ei töihin, kouluun tai päiväkotiin ei tule mennä. Jos lähipiirissä on varmistettu koronavirustapaus, viranomaiset määrittelevät, ketkä jäävät karanteeniin. Lue lisää karanteenista (THL)

 

Jos tarvitset taloudellista tukea tai apua jaksamiseen 

Apua ja tukea on saatavilla, jos sinulla tai perheelläsi on huolta esimerkiksi taloudesta tai jaksamisesta. 

  • Sosiaalipalvelujen neuvontanumeroon p. 044 7034912 voit soittaa arkisin kello 8.30–15.30.
  • Sosiaalipäivystys p. 044 703 6235 palvelee kaikkina vuorokauden aikoina.
  • Ikäihmisiä palvelee erilaisissa kysymyksissä Aino-neuvonta p. 044 703 4973 arkisin kello 9–15. 
  • Toimeentulotuki turvaa viimesijaisesti elantosi, jos rahasi eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. 

 

If you suspect you have been infected with coronavirus

If your symptoms are mild, atay home. Mild cases are not tested for the coronavirus. Most patients with coronavirus recover in a week and without needing medical attention.

If your symptoms are severe, call the Coronavirus Health Information Line 08 558 41414. The line is open from Monday to Thursday from 8 am to 4 pm and on Fridays from 8 am to 3 pm. In the evenings and on weekends, you can call the Oulu University hospital health guidance helpline on 08 315 2655. In an emergency, call 112.

Symptoms that require an evaluation from a medical professional include weak general condition, clearly prolonged fever and hardness of breath.

Corona information in English

 

Valtakunnallinen neuvontapuhelin

Valtakunnallinen neuvontapuhelin palvelee numerossa 029 553 5535 arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15. Numerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta, mutta ei terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

 

Suomessa 1218 vahvistettua koronavirustartuntaa

Tähän mennessä Suomessa on todettu 1218 laboratoriovarmistettua koronavirus COVID-19:n aiheuttamaa tautitapausta (THL 29.3.2020). Ensimmäinen varmistettu koronavirustartunta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin torstaina 5.3.2020. Vahvistettuja koronavirustartuntoja ja niille altistuneita henkilöitä on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä vähäinen määrä ja henkilöt on tavoitettu. Lue lisää Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sivulta.

 

Lisätietoja koronaviruksesta:

Koronavirustaudin oirearviokysely (Omaolo.fi)

Katso Oulun kaupungin ajankohtaiset korona-tiedotteet

Usein kysyttyä koronaviruksesta (Oulun kaupunki)

Ohjeita koronavirukselta suojautumiseen (Oulun kaupunki)

Tietoa ja toimintaohjeita koronaviruksesta ja varautumisesta (THL)

Koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietäminen (Mielenterveystalo.fi)

Usein kysyttyä COVID-19 koronaviruksesta sekä elintarvikkeista ja eläimistä (Ruokavirasto)

 
Julkaistu ensimmäisen kerran 30.1.2020. Päivityksiä tehdään, kun tiedot tai ohjeistukset muuttuvat.

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.