Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Infektio-oireisia lapsia ei saa viedä päiväkotiin tai kouluun

Peruskouluissa on palattu lähiopetukseen 14.5. alkaen. Oulun kaupunki ohjeistaa, että hengitystieinfektio-oireisia lapsia ei saa viedä päivähoitoon eivätkä he saa mennä kouluun. Tämä koskee lapsia, joilla on lieviäkään hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää tai kurkkukipua.

Nyt keväällä siitepölyaika on pahentumassa. Jos voidaan olla varmoja, että lapsella on allergiaoireet, niin lapsen voinnin salliessa allergiaoireiset lapset voivat mennä päiväkotiin tai kouluun.

Allergiaoireisiin eivät kuulu lämpö eikä kurkkukipu. Epäselvissä tilanteissa vanhemmat ovat yhteydessä Oulun kaupungin koronaneuvontanumeroon p. 08 558 41414 (ma-to klo 8-16, pe klo 8-15) koronatestiin pääsemistä varten.

Nykytiedon mukaan lapsilla ja nuorilla uuden koronaviruksen aiheuttamaa tautia on todettu vähän ja oireet tällä potilasryhmällä ovat olleet lieviä. Silti on tärkeää vähentää riskiä, etteivät koronavirustartunnat leviäisi päiväkodeissa tai kouluissa. Tällä suojellaan myös henkilökuntaa.

Liikkeellä on edelleen muita hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia, jotka voivat aiheuttavaa samanlaisen taudinkuvan kuin koronavirus lapsille. Oirekuvan perusteella näitä viruksia ei voida erottaa toisistaan.

Isovanhemmat eivät saa tulla hoitamaan sairasta lasta. Jos vanhempien on mahdollisuus valita, kumpi jää kotiin hoitamaan sairasta lasta, suositellaan, että yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisessä työssä oleva vanhempi menisi töihin. Oireeton vanhempi voi käydä töissä, vaikka perheessä sairastetaan, jos ketään perheenjäsentä ei ole asetettu karanteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemia on pysynyt rauhallisena.  Oulun kaupunki haluaa edelleen hidastaa ja ehkäistä koronavirusinfektioiden leviämistä.

 

Uutinen on alun perin julkaistu 8.4.2020. Uutista on päivitetty 14.5.2020.

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.