Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Peruskoulut jatkavat lähiopetusta 14.5. – vaikea koronavirustauti äärimmäisen harvinainen lapsilla

Peruskoulut jatkavat lähiopetusta 14. toukokuuta. Vaikea koronavirustauti on äärimmäisen harvinainen lapsilla. Vaikean koronavirustaudin riski ei ole lisääntynyt lapsilla ja nuorilla, jotka ovat terveitä tai joiden perussairaus on hoitotasapainossa.

Hoitava lääkäri arvioi, voiko lapsi, jolla tai jonka perheenjäsenellä on vaikea perussairaus tai joka tarvitsee säännöllistä puolustuskykyä lamaavaa lääkitystä, palata kouluun tai varhaiskasvatukseen. Vaikean koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat ne lapset, joiden perussairaus muutenkin aiheuttaa suurentuneen riskin vakaville infektioille.

Yliopistosairaaloiden lastenlääkärit ovat koonneet listauksen lasten sairauksista ja terveydentiloista (pdf), joiden kohdalla lapsen kotiin jäämistä suositellaan. Kouluissa tai varhaiskasvatuksessa työskentelevien osalta toimenpiteet perustuvat työnantajan tekemään riskinarvioon. Työterveyshuolto tukee työnantajaa riskinarviossa. Lasten perheenjäsenten riskinarviosta ei ole vielä valtakunnallista ohjetta, joten tällä hetkellä Oulun kaupunki ei kirjoita todistuksia perheenjäsenten osalta.

Oikeus saada perusopetusta on perustuslaissa säädetty subjektiivinen oikeus, joka kuuluu yhdenvertaisesti kaikille. Pyydettäessä arviota lapsen osallistumisesta koulun lähiopetukseen tai varhaiskasvatukseen, tulee ottaa yhteyttä joko kouluterveydenhuoltoon tai lasta hoitavan lääkärin yksikköön.

Katso myös:

Peruskoulujen lähiopetus alkaa torstaina 14. toukokuuta

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen rajoitukset poistuvat 14. toukokuuta

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.