Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronavirustartuntoja kouluissa Oulussa aiempaa enemmän

Oulussa on todettu tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä koululaisilla 9 koronavirustartuntaa, joiden lähteenä on altistuminen koulussa. Suurin osa tartunnoista on todettu Myllytullin alakoululla, useammalla luokka-asteella. Varotoimenpiteenä Myllytullin alakoulu on päätetty siirtää etäopetukseen ensi viikon ajaksi. Hyvinvointilautakunta tekee asiassa päätöksen viimeistään alkuviikosta.

Koronaepidemian aikana ennen tätä syksyä ovat koulutartunnat olleet harvinaisia, vain 1-2% luokkaa altistuneista. Kouluikäisillä koronainfektio aiheuttaa yleisimmin hyvin lievän taudinkuvan, ja sairaalahoitoa vaativa taudinkuva on hyvin harvinainen.

Muutoin koronaepidemia tällä viikolla Oulussa vaikuttaa pysyvän viime viikkojen tasolla. Kouluja suurempina tartuntalähteinä nousevat esiin perheen sisäiset tartunnat ja yksityiset tapaamiset. Karanteeniin asetettujen määrä on kasvamassa suureksi. Kuluvalla viikolla tullaan ottamaan enemmän näytteitä kuin kertaakaan aikaisemmin tämän epidemian aikana, yli 4500 kpl. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut.

Tarkempi tiedote viikon 34 koronatilanteesta julkaistaan maanantaina 30.8.

 

 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu (1.8.2021 alkaen väliaikaisesti noin vuoden Aapistie 4, 90230 Oulu)
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.