Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Someturvan pilotointi alkaa viidessä oululaiskoulussa

Oulussa pilotoidaan Someturva-palvelua osana Turvallinen Oulu -hanketta. Pilotointi alkaa tällä viikolla viidessä peruskoulussa: Kaakkurin, Haukiputaan, Merikosken, Ylikiimingin ja Kastellin kouluissa.

Pilotointi kestää kevätlukukauden 2022 loppuun. Pilotoinnilla selvitetään, voiko palvelu lisätä oululaisten lasten turvallisuutta digitaalisessa maailmassa.

Someturva on digitaalinen palvelu, jonka kautta oppilas saa apua somessa ja muualla netissä kohtaamiinsa ongelmatilanteisiin, kuten kiusaamiseen ja häirintään. Palvelua voivat käyttää myös pilottikoulujen opettajat ja oppilashuoltohenkilöstö. 

Someturva antaa käyttäjälleen oikeudellisen arvion, psykologista tukea sekä konkreettiset toimintasuositukset tilanteen ratkaisemiseksi. Someturvan tuki on henkilökohtaista ja kuhunkin tilanteeseen räätälöityä. Palvelua käytetään anonyymisti nettiselaimella tai -sovelluksella ja se on käytettävissä ympäri vuorokauden. 

Someturvan henkilökunta koostuu someen erikoistuneista juristeista, psykologeista ja sosiaalipsykologeista.

Someturva on otettu käyttöön jo muun muassa Turussa ja Vantaalla ja siitä saadut kokemukset ovat olleet hyviä.

Lisätietoa someturvasta: www.someturva.fi

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu (1.8.2021 alkaen väliaikaisesti noin vuoden Aapistie 4, 90230 Oulu)
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.