Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Nuorten foorumi kokoaa jälleen nuoria vaikuttamisen äärelle 19. lokakuuta

Nuorille suunnattu vaikuttamiseen keskittyvä tapahtuma Nuorten foorumi järjestetään tiistaina 19.10. Ouluhallissa.

Kaupunginjohtajan aamukahvit ovat klo 8.30, lausuntotyöpajat klo 9.45 ja avoimet ovet klo 11.30–15.30. Perinteisesti tapahtuma on järjestetty Oulun kaupungintalolla, mutta sen ollessa remontissa, tapahtuma järjestetään Ouluhallissa.

Tapahtuman kohderyhmänä ovat yläkoululaiset ja sitä vanhemmat opiskelijat. Nuorten foorumissa muun muassa erilaiset järjestöt, yhdistykset, kaupungin eri toimijat ja puolueet kohtaavat, verkostoituvat ja vaihtavat ajatuksia nuorten kanssa.

Aamu kutsuvieraille, iltapäivällä avoimet ovet

Nuorten foorumi -tapahtuma koostuu kahdesta osiosta: aamu on tarkoitettu kutsuvieraille, iltapäivällä on avoimet ovet. Päivä alkaa kaupunginjohtajan sekä lasten ja nuorten osallisuusryhmien ja nuorisovaltuuston edustajien yhteisellä aamukahvitilaisuudella, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista. Aamupäivä on tarkoitettu kutsuvieraille, alueellisten osallisuusryhmien lapsille ja nuorille ohjaajineen.

Kahvitilaisuuden jälkeen ovat vuorossa lausuntotyöpajat, joissa käsitellään toukokuussa lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa eteenpäin äänestettyjä lausuntoesityksiä. Jatkoon äänestettiin seuraavat lausuntoesitykset:

  • PoVa, Pohojosen Vaikuttajat: Oleskelupaikka nuorille Pateniemen/Herukan alueelle
  • Maikka, Maikkula-Kaukovainion ryhmä: Bussilinja Oulunsalo-Kaakkuri-Maikkula-Heikkilänkangas
  • Nuorisovaltuusto ONE: Oulun kaupungin joukkoliikenteen kerta- ja arvolippuun tulisi saada erillinen vaihtoehto nuorille (17-24-vuotiaat).

Työpajojen tuotokset esitellään avoimien ovien tapahtumassa klo 12.00.

Nuorten foorumissa järjestetään kaksi paneelikeskustelua klo 13 ja klo 14. Tänä vuonna keskustelijat pohtivat nuorten käyttäytymistä, siihen liittyviä myönteisiä ja kielteisiä ilmiöitä ja miten se näkyy heidän arjessaan tai työssään. Keskustelun vetäjänä toimii nuorisopalveluiden palvelupäällikkö Riitta Veijola Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista.

Nuva ry. järjestää tapahtumassa eri pituisia ja -sisältöisiä työpajoja, joiden tarkoituksena on kerätä nuorten ajatuksia, kokemuksia, ideoita ja ratkaisuja. Työpajojen tuotokset lähetetään loppuvuodesta sisäministeriölle.

Toiminnallisia esittelypisteitä

Nuorten foorumissa on eri tahojen pisteitä, joissa nuori pääsee osallistumaan toimintaan monella eri tavalla. Tapahtumassa on mukana nuorten parissa toimivia järjestöjä, puolueita sekä Oulun kaupungin toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita nuorten mielipiteistä. 

Avoimien ovien esittelypisteet eli ”aktiiviständit” ovat osallistavia, toiminnallisia ja vuorovaikutteisia. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa on mukana eri toimijoita aina ajankohtaisin osallistumis- ja vaikuttamiskeinoin.

Ohjelma (avoimet ovet) ja tarkemmat tiedot mm. panelisteista löytyy Nuorten foorumin nettisivuilta.

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu (1.8.2021 alkaen väliaikaisesti noin vuoden Aapistie 4, 90230 Oulu)
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.