Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun brändimusa taipuu räpiksi ja alueen puhekieli peliksi – kaupunki tarjoaa herkkua uusille opiskelijoille

Oululainen opiskelija on onnellisessa asemassa, sillä kaupunki toivottaa hänet tervetulleeksi rytinällä. Niin mahtavat esiintyjät kuin erilaiset hauskat digisisällöt virittävät mielen Oulun taajuudelle.

Oulu kutsuu kaikki opiskelijat Oulu kylässä -festivaalille omaksumaan aimo annoksen Oulu-henkeä. Esitysten ja jututettavien tahojen lisäksi kaupunki lupaa tapahtumassa opiskelijoille syksyn mehevimmän haalarimerkin BusinessAseman pisteeltä.

Oulun viestintäjohtaja Mikko Salmi pitää Oulua huikeana opiskelijakaupunkina – siksi tulevaisuuden toivoille halutaankin tarjota Ouluun sitouttavia kokemuksia.

"Linnanmaan kampus on koko Pohjois-Euroopan suurin sisäkampus, ja Kontinkankaan alue tulee lähivuosina kasvamaan kovasti niin opiskelija-asuntojen kuin opiskelijamäärän suhteen. Väitän, että yli 20 000 opiskelijaa on tärkein osa Oulun tulevaisuutta", Salmi perustelee.

Oulun Päivien 60-vuotisjuhlavuoden uutuustapahtuma Oulu kylässä esittelee asteen verran upeampaa oululaista osaamista, josta yksi esimerkki on Oulun brändimusiikin versiointi raikkaaksi räppibiisiksi. Kotiseuturakkaudesta ammentavan kappaleen on tehnyt oululaislähtöinen rap-artisti, lauluntekijä ja muusikko Jokrates. Talentti esittää uuden kappaleensa Oulu kylässä -tapahtumassa 3.9. klo 14.

Tuore biisi on täynnä Oulu-tunnetta, jonka muun muassa räpin Suomen mestariksi kruunattu taituri on paketoinut raikkaaksi kokonaisuudeksi. Taustaan on samplattu kaupungin äänibrändiä, joka yhdistelee orgaanisia, luonnonläheisiä soundeja moderniin, teknologiseen äänimaailmaan.

”Biisi kertoo siitä, että ihan sama mihin tie vie tai mitä elämässä tapahtuu, oululaisuus on ja pysyy eikä lähde pois”, artisti avaa kotikaupunkinsa inspiroimaa kappaletta.

Uuden Sä et lähe must koskaan -biisin voit kuulla myös Oulun uudelta Sound of Oulu -soittolistalla, joka löytyy Spotify-palvelusta. Listan ajatus on näyttää, kuinka Oulu musiikkikaupunkina paitsi puskee maailmalle mahtavaa musiikkia genrerajoista piittaamatta, myös inspiroi muita.

Musiikki ei ole ainoa opiskelijoille ja muille tarjottava helppo heittäytyminen oululaisuuteen. Etenkin muualta muuttaneiden iloksi ja helpotukseksi Oulu tuottaa positiivisen anarkian hengessä Oulun puhekielen sanakirjan (niin suomeksi kuin englanniksi) yhdessä Instagramista tutun, murteita rakastavan muusikon ja somevaikuttajan Sanni Ingetin kanssa. Omaa murretietouttaan pääsee myös testaamaan vängän Oulu-pelin avulla.

Molemmat julkaistaan Oulun Päivien 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 2.9. oulu.com-sivustolla.

Murteet herättävät paljon tunteita. Vaikka mediat radiosta someen ovat erilaista puhekieltä täynnä, saattaa murteisiin liittyä ennakkoluuloja. Sanni Ingetin tavoin Oulu ja oululaiset ovat kuitenkin ylpeitä tunnistettavasta puhekielestään, ja sitä hauskalla tavalla opettamalla myös kaupunkiin tulevat halutaan ottaa osaksi oululaista yhteisöä.

”Mikä olisikaan parempi tapa rikkoa jää kuin kysymällä ’Mistä nää oot kotosin?’ ja nauraa kaikille stereotypioille siitä, että oululaiset olisivat aina iloisia ja helsinkiläiset vähän jäykkiä”, Inget iloitsee. Sound of Oulu -lista löytyy Spotifysta.

Lisätiedot

Mikko Salmi viestintäjohtaja, Oulun kaupunki 040 482 3223, mikko.salmi(at)ouka.fi

Hanna Mattila yhteyspäällikkö, kaupunkimarkkinointi, BusinessOulu 040 717 3588, hanna.mattila(at)businessoulu.com

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.