"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Jäitkö ilman toisen asteen opiskelupaikkaa? Voit hakea perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin 24.7. saakka

Hakuaika kymppiluokalle sekä ammatilliseen koulutukseen ja lukioon valmentaviin koulutuksiin on käynnissä. Koulutuksiin haetaan Opintopolussa 22.5.-24.7.2018.

Oulun kaupunki järjestää kymppiluokkaopetusta eli perusopetuksen lisäopetusta niille oululaisille nuorille, joilla ei ole opiskelupaikkaa toisen asteen oppilaitoksessa. Oulun kaupungin kymppiluokat toimivat Pohjankartanon koulussa ja Tiernan koulussa.  Erityistapauksissa kymppiluokkaopinnot on mahdollista suorittaa opiskelijan omalla koululla henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Lisäopetukseen otetaan nuoria, jotka ovat päättäneet peruskoulun vuonna 2018 tai 2017.

Muut valmistavat koulutukset peruskoulun jälkeen ovat lukiokoulutukseen valmistava koulutus ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus.

Peruskoulun päättyessä – Kymppiluokka ja muut valmistavat koulutukset Oulussa 2018 (pdf)

Erilaisista mahdollisuuksista kerrotaan myös Ilman opiskelupaikkaa? Mahdollisuuksia peruskoulun jälkeen 2018–2019 -oppaassa.

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.