"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Lukiokoulutus käynnistyi uudelleen Tyrnävällä

Oulun Lyseon lukion yhteydessä on aloittanut toimintansa monimuotolukio nimeltään August Sahlsten -lukio. Se on saanut nimensä paikallisen juustomestarin mukaan ja sijaitsee vanhan meijerin idyllisissä tiloissa. 

Normaalin lukiokurssitarjonnan ohessa lukiossa opiskellaan viisi kurssia Oulun ammattikorkeakoulun biotalouden sekä kolme kurssia IB-lukion Business Management -opintoja. Lukiossa on aloittanut 30 opiskelijaa.

Lukion avajaisia vietettiin 9. elokuuta helteisessä säässä meijerin pihapiirissä. Oulun kaupungin puheenvuorossa lukiojohtaja Pekka Fredriksson korosti hyvää yhteistyötä eri toimijoiden kesken sekä Oulun kaupungin seudullista koulutusvastuuta. Tyrnävän kunnan edustajat painottivat lukiokoulutuksen mahdollisuuden merkitystä pienen kunnan nuorisolle. Kylkiäisenä tulevat vielä monipuoliset tiedonhankintataidot. Kansanedustaja Tapani Tölli ja rehtori Mika Aalto muistelivat värikkäästi aikaisempien vuosien onnistumisia ja ikäviäkin käänteitä. 

Monimuotolukiossa hyödynnetään nykyaikaista teknologiaa ja etäopetusta. Monimuotolukioon tulevat opiskelijat suorittavat lukio-opintonsa kokonaisuudessaan monimuoto-opiskeluna Tyrnävällä sijaitsevassa oppimiskeskuksessa. Opettajat ohjaavat opiskelijoiden työskentelyä videoneuvottelun, lähiopetuksen, tietoverkkojen, sähköpostin ja itsenäisten tehtävien avulla. Videoneuvottelutunnilla opettaja on Lyseolla ja opiskelijat Tyrnävällä.  

Opiskelijoiden koulupäivä on etäopetuksesta huolimatta hyvin tavanomainen kulultaan: oppitunnit alkavat klo 8.15 ja päättyvät yleensä klo 14.55. Välissä syödään ja seurustellaan muiden kanssa! Osa tunneista korvataan itsenäisellä työskentelyllä, joka koostuu esimerkiksi matemaattisissa aineissa laskuista ja pienistä tutkielmista, kielissä kotiaineista tai kieliohjelmien tehtävistä ja reaaliaineissa pienistä tutkielmista. Kurista ja järjestyksestä vastuu on pitkälti nuorilla itsellään.

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella jakso tai jaksoja Lyseolla ja suorittaa tuolloin kursseja, joita monimuotolukiossa ei tarjota. Opiskelijat voivat myös suorittaa kursseja eLukiossa iltaopiskeluna. Monimuotolukiossa noudatetaan samoja työ- ja loma-aikoja kuin Lyseon pääkoulullakin: lukuvuosi jakaantuu viiteen opiskelujaksoon ja jokainen jakso päättyy arviointiviikkoon. Opiskelijat suorittavat jokaisen jakson kokeensa omassa oppimiskeskuksessa. 
 

Teksti: Mika Aalto ja Pekka Fredriksson
Kuva: Markku Siekkinen

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.