Lukiot

Oulussa toimii 10 kaupungin ylläpitämää päivälukiota ja pääasiassa iltaisin toimiva aikuislukio. Lukio-opetusta annetaan myös Oulun yliopiston opettajankoulutuksen harjoittelukouluna toimivassa Oulun normaalikoulussa sekä yksityisissä lukioissa, joita ovat Svenska Privatskolan i Uleåborg ja Oulun steinerkoulu.

Oulun kaupungin lukioista erikoislukioita on kolme: Madetojan musiikkilukio on musiikin opetuksen erikoislukio, Kastellin lukiossa toimii urheilulukiolinja ja Oulun Lyseon lukiossa kansainvälinen International Baccalaureate (IB) -ohjelma.

Ouluun lukioon - tutustu Oulun lukioihin
 

Oulun kaupungin ylläpitämät lukiot

Haukipudas
Kastelli
Kiiminki
Laanila
Madetojan musiikkilukio
Merikoski
Oulun aikuislukio
Oulun Lyseo
Oulunsalo
Oulun Suomalainen Yhteiskoulu
Pateniemi

Muiden ylläpitäjien lukiot Oulussa

Oulun normaalikoulu
Oulun steinerkoulu
Svenska Privatskolan i Uleåborg

eLukio - lukio-opintoja verkossa

Voit opiskella lukio-opintoja myös verkko-opintoina eLukiossa. Voit suorittaa koko lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon tai aineopintoja yksittäisistä oppiaineista. eLukion kurssitarjotin on myös päivälukiolaisten käytössä. Oulusta eLukioverkostossa ovat mukana Oulun aikuislukio ja Oulun Lyseon lukio.

eLukio

Muita yhteystietoja

Lukiojohtaja
Pekka Fredriksson
p. 044 703 9015, etunimi.sukunimi@ouka.fi

 

 

Sijainti kartalla: Oulun lukiot

 

Ajankohtaista

< Takaisin

Taatusti erilainen koulupäivä Hupisaarilla 10.5. klo 9-14

Oulun Hupisaarilla viettävät taatusti erilaista koulupäivää noin 80 Oulun peruskoululaista ja esikoululaista opettajineen. Päivän aikana oppilaat pääsevät ideoimaan tehtävärasteja alueen luonnosta, historiasta, kulttuurista erilaisin liikkumisen ja luomisen keinoin. Rasteilla heitä on opastamassa asiantuntijoita Oulun taidemuseolta, Pohjois-Pohjanmaan museolta, Oulun kaupungin ympäristötoimesta sekä sivistys- ja kulttuuripalveluista ja Luonnonvarakeskukselta.

Näyttelijä Annina Rokka vetreyttää osallistujat aamulla hupi-tunnelmaan. Päivän aikana oppilaat tekevät musiikin samalla kuvattavaan musiikkivideoon Hupisaarten taimenen ja luonnon merkityksestä nuorille muusikko Jukka Takalon opastamana.

Päivä on osa EAKR-rahoitteista ”Hupisaarten urbaanit purot innovaatioiden kohteena” –hanketta, mitä toteuttaa Luonnonvarakeskus. Oulun kaupunki on hankkeessa mukana osarahoittajana.

Liitteenä ohjelma Hupisaarifoorumista (pdf)

Lisätietoja päivästä ja hankkeesta: Erikoistutkija Pauliina Louhi, Luonnonvarakeskus, p. 040 6325253.

 

Jakolinkki

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

Merikosken koulu