Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lukiot

Oulussa toimii 10 kaupungin ylläpitämää päivälukiota ja pääasiassa iltaisin toimiva aikuislukio. Lukio-opetusta annetaan myös Oulun yliopiston opettajankoulutuksen harjoittelukouluna toimivassa Oulun normaalikoulussa sekä yksityisissä lukioissa, joita ovat Svenska Privatskolan i Uleåborg ja Oulun steinerkoulu.

Oulun kaupungin lukioista erikoislukioita on kolme: Madetojan musiikkilukio on musiikin opetuksen erikoislukio, Kastellin lukiossa toimii urheilulukiolinja ja Oulun Lyseon lukiossa kansainvälinen International Baccalaureate (IB) -ohjelma.

Ouluun lukioon - tutustu Oulun lukioihin
 

Oulun kaupungin ylläpitämät lukiot

Haukipudas
Kastelli
Kiiminki
Laanila
Madetojan musiikkilukio
Merikoski
Oulun aikuislukio
Oulun Lyseo
Oulunsalo
Oulun Suomalainen Yhteiskoulu
Pateniemi

Muiden ylläpitäjien lukiot Oulussa

Oulun normaalikoulu
Oulun steinerkoulu
Svenska Privatskolan i Uleåborg

eLukio - lukio-opintoja verkossa

Voit opiskella lukio-opintoja myös verkko-opintoina eLukiossa. Voit suorittaa koko lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon tai aineopintoja yksittäisistä oppiaineista. eLukion kurssitarjotin on myös päivälukiolaisten käytössä. Oulusta eLukioverkostossa ovat mukana Oulun aikuislukio ja Oulun Lyseon lukio.

eLukio

Muita yhteystietoja

Lukiojohtaja
Pekka Fredriksson
p. 044 703 9015, etunimi.sukunimi@ouka.fi

 

 

Sijainti kartalla: Oulun lukiot

 

Ajankohtaista

< Takaisin

Sivistys- ja kulttuuripalvelut oivallusmatkoilla - sivistys rakentaa Oulua

Oulu sai tammikuussa historiansa ensimmäisen sivistysohjelman. Oulun kaupunkistrategiaan sekä kuntien tulevaisuuden tehtäviin pohjautuva sivistysohjelma määrittää suuntaviivat Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluille. Sivistysohjelman vision mukaisesti sivistys rakentaa Oulua.

Oulu oivaltaa -sivistysohjelma kattaa kasvatukseen, koulutukseen ja vapaa-aikaan liittyvät suuntaviivat vuosiksi 2019–2026. Tavoitteet ja toimenpiteet on koottu neljän teeman alle, jotka ovat Oppiva Oulu, Liikkuva Oulu, Kulttuuri-Oulu ja Nuorten Oulu.

”Emme halunneet tehdä sivistysohjelmasta perinteistä paperinmakuista asiakirjaa, vaan olemme avanneet Oulun kaupungin verkkosivustolle Oulu oivaltaa -sivun, johon kootaan kaikki keskeiset materiaalit”, sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kertoo.

Lapset ja nuoret oivallusmatkoilla

Sivistysohjelmassa on konkreettisia asioita, joilla Oulusta tehdään entistä parempi kaupunki kasvaa ja elää – mutta jo nyt meillä on paljon hyvää.

”Haluamme kertoa tämän hetken sivistyskunta-Oulusta erityisesti lasten ja nuorten äänellä kaikille oululaisille, joten olemme kutsuneet lapset ja nuoret Oulu oivaltaa -tutkimusmatkoille lähiympäristöönsä”, Penttilä kuvailee.

​Tehtäviä on erilaisia ja eri-ikäisille suunnattuja. Päiväkotilapset voivat esimerkiksi valita suosituimman leikin ja kuvata sen. Alakoululaiset voivat tehdä vaikkapa oman koulunsa lähiympäristön harrastusmahdollisuuksista videon ja yläkoululaiset voivat kertoa, miten he liikkuvat koulupäivän aikana. Lukiolaiset voivat esimerkiksi kertoa hyvistä nuorten paikoista Oulussa. Tehtäviä ja kerrontatapoja on useita.

Päiväkotiryhmät ja koululuokat voivat valita eri ikäryhmille sopivista tehtävistä yhden tai useamman tehtävän ja osallistua tutkimusmatkoille oman aikataulunsa mukaisesti, kuitenkin elokuun loppuun mennessä.

Syksyllä oivalluksia esitellään kaikille oululaisille. Osasta oivalluksia tehdään kuva- ja videomateriaalia. Parhaita palkitaan lokakuussa Nuorten foorumissa kaupungintalolla, ja oivalluksia juhlistetaan syksyllä päiväkodeissa ja kouluissa. Loppuvuodesta järjestetään myös Oulu oivaltaa -päivä.

Henkilökunta oivallusmatkoilla

Paitsi lapset ja nuoret, myös koko sivistys- ja kulttuuripalveluiden henkilökunta on oivallusmatkoilla. Yksiköiden käyttöön on tehty materiaali, jonka avulla kukin työyhteisö voi käydä sivistysohjelmaa yhteistoiminnallisesti läpi omalla työpaikallaan.

Myös sivistys- ja kulttuuripalveluiden laajennettu johtoryhmä on parhaillaan omilla oivallusmatkoillaan. Kaikissa sivistys- ja kulttuuripalveluiden yksikössä: päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotaloilla sekä  ja liikunta- ja kulttuurilaitoksissa vieraillaan.
”Johtoryhmän jäsenet ovat saaneet vierailuillaan valtavan määrän oivalluksia: päiväkodeissamme, kouluissamme ja aivan kaikissa yksiköissämme tehdään hienoa työtä joka päivä”, Penttilä kiittelee.
 

Tutustu Oulu oivaltaa -sivistysohjelmaan ja Oulu oivaltaa -tutkimusmatkatehtäviin osoitteessa: www.ouka.fi/ouluoivaltaa

Jakolinkki

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

Merikosken koulu