In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Lukiokoulutus Lukiokoulutus

Lukio-opintojen kautta hankittu yleissivistys ja ylioppilastutkinto avaavat ovet monipuolisiin jatko-opintoihin. Lukiokoulutus on väylä yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja lukion oppimäärään perustuvaan ammatilliseen koulutukseen.

Koko maassa noin puolet peruskoulun päättävistä oppilaista aloittaa opiskelun lukioissa ja samoin on myös Oulussa.

Oulussa toimii 10 kaupungin ylläpitämää päivälukiota ja pääasiassa iltaisin toimiva aikuislukio. Lukio-opetusta annetaan myös Oulun yliopiston opettajankoulutuksen harjoittelukouluna toimivassa Oulun normaalikoulussa sekä yksityisissä lukioissa, joita ovat Svenska Privatskolan i Uleåborg ja Oulun steinerkoulu.

Oulun kaupungin lukioista erikoislukioita on kolme: Madetojan musiikkilukio on musiikin opetuksen erikoislukio, Kastellin lukiossa toimii urheilulukiolinja ja Oulun Lyseon lukiossa kansainvälinen International Baccalaureate (IB) -ohjelma.

Lukioihin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa internetin kautta helmi-maaliskuussa.

Lukio-opintoja verkossa

Lukio-opintoja voi opiskella myös verkko-opintoina eLukiossa. Voit opiskella koko lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon tai aineopintoja yksittäisistä oppiaineista. eLukion kurssitarjotin on myös päivälukiolaisten käytössä. Oulusta eLukioverkostossa ovat mukana Oulun aikuislukio ja Oulun Lyseon lukio. Lue lisää eLukiosta tästä.

 

 

Sijainti kartalla: Oulun lukiot