In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Maailmankansalainen ja media Maailmankansalainen ja media

Maailmankansalainen ja media -hankkeen tavoitteena on globaalikasvatuksen kehittäminen. Tarkoituksena on luoda ja jakaa toimintamalleja, joilla edistetään oppilaan kasvamista globaaliin vastuuseen media- ja kansalaiskasvatuksen keinoin.

Globaalikasvatuksella tarkoitetaan toimintaa, joka tukee oppilaiden globaalitietoisuuden kehittymistä sekä kasvua osallistuviksi ja kriittisiksi kansalaisiksi. Hankkeessa opitaan tietoja ja taitoja toimia vastuullisesti globalisoituvassa maailmassa ja omassa yhteisössä. Hankkeessa syvennetään lasten ja nuorten media- ja tiedonhankintataitoja, yhteiskunnallisen osallistumisen ja vaikuttamisen valmiuksia sekä mediakriittisyyttä. Maailmankansalainen ja media -hanke on osa opetusministeriön Kansainvälisyyskasvatus 2010 -ohjelman toimeenpanoa.

Opetushallitus on myöntänyt hakemusten perusteella hankerahaa koulun ideoiman toimintamallin kehittämiseen, toteuttamiseen ja raportoimiseen sekä Opetushallituksen seminaareihin osallistumiseen. Hankehaussa mukaan valikoitui 14 koulua, jotka toteuttavat projektinsa syyslukukaudella 2008.

 

Hankkeessa tuotetut julkaisut

Maailmankansalainen ja media – Globaalikasvatuksen toimintamalleja peruskouluille (pdf)
Tarja Repo (toim.)
Opetushallitus 2009

 

Oulun kaupungin tuottamat materiaalit

Ladattavat materiaalit
 Toppilan kierrätyskeskus -video  Tehtävät
 Auto vai pyörä -video  Tehtävät
 Kauhea vesimatka -video  Tehtävät
 Kestävän kehityksen keskus -video  Tehtävät
 Roskia metsässä -video  Tehtävät
 Ruskon jätekeskus -video  Tehtävät
 Suihku-video  Tehtävät
 Veden kiertokulku luonnossa -video  Tehtävät
 Veden puhdistus -video  Tehtävät