In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kouluterveydenhuolto Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on lapsen terve kasvu ja kehitys. Oppilaille tehdään 1. ja 5. luokalla laaja-alainen terveystarkastus, mikä sisältää terveydenhoitajan ja koululääkärin tekemän tarkastuksen. Tavoite on, että terveydenhoitaja tapaa oppilaan joka vuosi. Toivottavaa on, että vanhemmat osallistuvat mahdollisuuksien mukaan oppilaan terveystarkastuksiin koko peruskoulun ajan.

Kouluterveydenhoitaja tekee yhteistyötä vanhempien, opettajien ja muiden oppilashuollon työntekijöiden kanssa. Kouluterveydenhoitaja on paikalla tiistaisin. Kouluterveydenhoitaja osallistuu säännöllisesti oppilashuoltoryhmän kokouksiin ja tarvittaessa myös vanhempainiltoihin. Alle 10-vuotiaan koululaisen vanhempien tarvitessa hoitolomatodistusta tulee ottaa yhteys kouluterveydenhoitajaan tai tarvittaessa terveysasemaan.

Koululääkäri on paikalla koulullamme noin kerran kuukaudessa. Ajanvaraus lääkärille tehdään kouluterveydenhoitajan kautta. Koululääkäri osallistuu tarvittaessa oppilashuoltoryhmän kokouksiin.

Koulupäivän aikana sairastunut tai tapaturmaan joutunut oppilas saatetaan ensiavun jälkeen kouluterveydenhoitajan luo tai Kaijonharjun terveysasemalle. Tämän jälkeen vastuu lapsesta siirtyy huoltajalle. Vanhempien onkin huolehdittava, että koululla on ajantasainen tieto siitä, miten vanhemmat tavoitetaan koulupäivän aikana.

Oppilasvakuutus korvaa koulutapaturmasta aiheutuvat kuljetus-, tutkimus- ja hoitokulut. Koulutapaturmasta tulee täyttää koululla vahinkoilmoitus vakuutusyhtiötä varten.

Hammashuolto suoritetaan Kaijonharjun terveysasemalla. Hammaslääkärin tarkastukset tehdään 1., 5. ja 8. luokalla sekä tarpeen mukaan. Myös oppilas itse tai hänen vanhempansa voivat varata ajan hammashoitolasta. Ajan peruminen on ilmoitettava Kaijonharjun hammashoitolaan (08-55846430). Kiireellisissä särky- ja hammastapaturmatapauksissa voi ottaa suoraan yhteyttä hammashoitolaan. Hätätapauksissa voi mennä suoraan vastaanotolle.