In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Päiväkotimme Päiväkotimme

Kuivasrannan päiväkoti aloitti toimintansa tammikuussa 2007. Kuivasrannan alue on uusi asuinalue, jossa asuu paljon lapsiperheitä.

Päiväkodin on suunnitellut arkkitehti Pekka Harju. Rakennus koostuu kappalemaisista osista, yhdessä osassa on päiväkodin tilat, keittiötilat ja liikuntasali. Liikuntasalia voidaan vuokrata myös ulkopuolisten käyttöön.

Kuivasrannan päiväkodin yhteydessä aloitti 7.1.2009 neljä päivähoitoryhmää. Tilat ovat vuokratilat ja ne ovat rakennettu isoista elementeistä syksyn 2008 aikana. Kuivasrannan päiväkoti toimii siis kahdessa eri rakennuksessa ja yhteensä ryhmiä on kaksitoista sekä kaksi avoimen varhaiskasvatuksen kerhoryhmää.
Tilojen siivouksesta ja ateriapalveluista huolehtii Oulun Serviisi.

Mukulat

 

Päiväkodin ulkoseinässä, Kuivasrannan aukion puolella on Kaija Kiurun taideteos Mukulat. Teos koostuu erivärisistä ja erikokoisista kivistä, joiden pintaan on hiekkapuhallettu mukulakasvien kukkia ja lehtiä.

Kivet on upotettu seinään jo rakennusvaiheessa ja ne on valaistu alhaaltapäin, jolloin seinälle muodostuu jännittäviä kuvioita.
 

Osa teokseen kuuluvista kivistä on maassa. Taiteilijan mukaan sana mukula on monimuotoinen. Se voi tarkoittaa katukiveä, kasvin osaa tai vaikkapa lasta. Teos kuvaa sitä kasvu- ja voimavaraa, mikä mukuloissa on sekä kuvainnollisesti että konkreettisesti.

Piha jakaantuu neljään eri osa-alueeseen. Alle 3-vuotiaiden "pienten piha", isojen päiväkotilaisten piha,  metsäpiha Metsämörripiha ja B-talon piha.