Isänpäivän kunniaksi miehet ilmaiseksi 13.11. Luupin kohteisiin - Ajankohtaista - Kulttuuri ja kirjastot - Kulttuuri ja kirjastot - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Isänpäivän kunniaksi miehet ilmaiseksi 13.11. Luupin kohteisiin

Isät, isoisät, isoisoisät, isähahmot, isäksi haluavat, isänmieliset – Luuppi tarjoaa kaikille miehille isänpäivän kunniaksi sunnuntaina 13.11. ilmaisen sisäänpääsyn Museo- ja tiedekeskus Luupin Myllytullin kohteisiin.

Tiedekeskus Tietomaan elokuvateatterin ovat tällä viikolla vallanneet isot kissat. Ben Stassenin ohjaama 3D-elokuva Villit kissat vie katsojat eteläiseen Afrikkaan kosketustuntumalle mahtavien leijonien, gepardien ja leopardien kanssa. Etelä-afrikkalaisen eläinten käyttäytymistieteilijän sekä villieläinten suojelualueen ja eläinpuiston vetäjän Kevin Richardsonin matkassa kuljetaan läpi Namibian aavikkodyynien ja päästään ihailemaan Okavangon suiston upeita maisemia sekä Viktorian putouksia. Matkan varrella tutustutaan Afrikan majesteettisiin kissaeläimiin ja niiden erikoiseen elämään.

Isänpäivän kunniaksi Tietomaassa voi myös kuvata vaikka oman elokuvan upeassa Movie World -näyttelyssä. Tietomaahan on rakennettu kokonainen elokuvastudio lavasteineen ja digitaalisine tehosteineen. Sieltä löytyy muun muassa erittäin suosittu Matrix-kohde, jossa voi ottaa itsestään 360-asteinen kuvan.

Pohjois-Pohjanmaan museolla jatkaa vielä Sata sankaritarinaa urheilusta -näyttely, joka kertoo tarinoita suomalaisen urheilun historiasta ja tutustuttaa katsojan niin urheilun tähtihetkiin kuin pettymyksiinkin. Esille on nostettu myös hieman unohdetumpia tarinoita. Ja mikäli paikka palkintokorokkeen ylimmällä portaalla on vielä saavuttamatta, niin komean isänpäivän kuvan voi ottaa näyttelyssä. Esillä on kuvausrekvisiittaa: urheiluvaatteita, palkintoja sekä selfiekeppejä. Hyppää podiumille ja olet urheilusankari!

Kuvataiteen ystäville Oulun taidemuseolla on parhaillaan esillä huikea keramiikkataiteilija Rut Brykin Taikalaatikko-näyttely toisessa kerroksessa. Alakerrasta löytyy Hiukkavaarassa työskentelevien taiteilijoiden vaikuttava yhteisnäyttely Hiukkavaaraa. Tasku-tilassa esillä oleva Elina Rantasuon Hahmon menettäminen on taiteilijan ensimmäinen museoyksityisnäyttely.