Jääräpää saa kantaesityksensä Oulun kaupunginteatterissa - Ajankohtaista - Kulttuuri ja kirjastot - Kulttuuri ja kirjastot - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Jääräpää saa kantaesityksensä Oulun kaupunginteatterissa

Jääräpää nousee Oulun kaupunginteatterin suurelle näyttämölle perjantaina 4.11.2016 klo 19.

Näytelmä on kirpeä komedia ja selviytymistarina nuoresta naisesta, jonka rakkaus ja työ heittävät pohjoiseen. Pienen paikkakunnan kunnanjohtajaksi valitun Katja Karhuvuoman tulevaisuuden usko joutuu koetukselle, kun periferian pakkanen ja perinteet iskevät tuoreen kunnanjohtajan kasvoille. Köyhässä kunnassa on vähän virkavaltaa ja pitkät etäisyydet, ja pian Katja saa huomata, että oikeus on tavattu ottaa omiin käsiin. Pakkanen tulokkaan ympärillä kiristyy äärimmilleen, kun oma poliittisesti aktiivinen ja varsin jääräpäinen appiukko alkaa taistella tuoretta miniäänsä, tämän ajamia kuntaliitoshankkeita ja ylipäänsä kaikkea etelästä tulevaa vastaan.Rooleissa Iida-Maria Heinonen, Tomi Enbuska, Heli Haapalainen, Mirjami Kukkola, Mikko Leskelä, Anneli Niskanen, Aki Pelkonen, Hannu Pelkonen, Timo Pesonen, Timo Reinikka ja Kari J. Ristolainen.
Dramatisointi ja ohjaus Jukka Heinänen. Lavastus Sattva-Hanna Toiviainen. Puvut Annukka Valta. Valosuunnittelu Mika Ryynänen. Äänisuunnittelu Kari Koret.


Jääräpää-näytelmä pohjautuu Mikko-Pekka Heikkisen (s. 1974) vuonna 2014 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin. Tämän lisäksi hän on kirjoittanut novellikokoelman ja kaksi muutakin romaania, joista Poromafia  julkaistiin elokuussa 2016.

Kirjoitin Jääräpään, koska halusin jatkaa teemaa Etelä- ja Pohjois-Suomen välisestä taistelusta. Ensimmäisessä romaanissani Terveiset Kutturasta repeämäisillään oli valtakunta, Jääräpäässä pariskunta. Tarkensin ihmisiin, jotka elävät eri maailmojen ja kulttuurien liitoskohdassa. Halusin kertoa mitä tapahtuu, kun seisoo kahdella mannerlaatalla, jotka järisevät toisiaan vasten. – Mikko-Pekka Heikkinen