Joulu alkaa Oulunsalosta – Entisajan Joulumarkkinat 19.–20.11. - Ajankohtaista - Kulttuuri ja kirjastot - Kulttuuri ja kirjastot - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Joulu alkaa Oulunsalosta – Entisajan Joulumarkkinat 19.–20.11.

Oulunsalon Kotiseutumuseon idyllisessä pihapiirissä ja kirkon ympäristössä järjestetään nyt viidettä kertaa Entisajan Joulumarkkinat, joka on yleisömäärältään yksi seudun suurimpia yksittäisiä joulutapahtumia. Aitoa vanhan ajan tunnelmaa henkivillä markkinoilla voi nauttia lukuisista musiikkiesityksistä ja entisajan markkinahumusta sekä tietysti ostaa käsitöitä, leivonnaisia sekä joulun herkkuja. Paikalla on lähes sata myyjää kojuissa ja teltoissa sekä sisätiloissa. Aiempien vuosien mukaan tapahtumaan odotetaan useita tuhansia kävijöitä.

Markkinoilla voi nautiskella joulunajan ensimmäiset joulutortut, paistaa tikkupullaa, herkutella riisipuurolla ja luumusopalla. Lapset voivat ratsastaa poneilla, rapsutella lampaita ja kertoa joulupukille joulutoiveensa. Aitassa satutäti lukee vanhanajan satuja ja lapset voivat osallistua ongintaan. Joulumarkkinoilla esiintyvät molempina päivinä lukuisat kuorot sekä tiernapojat.

Lauantaipäivän markkinahulinan jälkeen yleisö voi nauttia Oulunsalon kirkossa kello 16  D'amen-kuoron Betlehemin yö -joulukonsertista. D'amen on Tuiran seurakunnan kuoro ja sitä johtaa kanttori Tommi Hekkala. Kuoro on valmistellut lauantaina kuultavaa ohjelmistoa joulukuun alun Krakovan matkaa ja Pyhän Tuomaan kirkossa pidettävää ensimmäistä omaa joulukonserttiaan varten. Kuoroa avustaa kanttori Pirjo Mäntyvaara. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu 5 euroa.

Entisajan joulumarkkinoiden sunnuntaipäivä alkaa Entisajan messulla kirkossa kello 10. Liturgina toimii Petri Satomaa, avustaa Riitta Markus-Wikstedt ja kirkkoväärtinä on Tytti Hyvärinen. Musiikista vastaa kanttori Pirjo Mäntyvaara sekä Uusi Ääni -kuoro. Messussa käytetään vanhaa messukaavaa, vanhoja messusävelmiä, jotka ovat vuodelta 1923 sekä vuoden 1938 virsikirjan virsiä. Kyseinen pyhä on Tuomiosunnuntai eli Kristuksen kuninkuuden sunnuntai, kirkkovuoden viimeinen sunnuntai.

Markkinat ovat osa Lumo -valofestivaalia ja sunnuntaina paikalla esiintyy Tulikukka show klo 15.
Lumo Light Festival Oulu -ohjelma

Markkinoiden järjestäjänä on Oulunsalon kotiseutuseura ry, Museo- ja tiedekeskus Luuppi, Kulttuuritalo Valveen alueelliset kulttuuripalvelut, Oulunsalon seurakunta sekä lukuisat muut yhteistyökumppanit.

Facebook/Entisajan Joulumarkkinat