Ajankohtaista

< Takaisin

Kalle Päätaloa juhlitaan Oulussa

Kirjailija, professori Kalle Päätalon syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta marraskuussa 2019. Juhlavuoden kunniaksi Oulun kaupungin pääkirjaston Pakkalan salissa on kaksi kaikille avointa luentotilaisuutta tämän viikon lopulla.

Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta järjestää perjantaina 8. marraskuuta kunniatohtorinsa juhlavuoden kunniaksi Kalle Päätalo tutkijoiden silmin -symposiumin. Tilaisuudessa esitellään Päätalon tuotantoon liittyvää suomen kielen, kirjallisuuden ja historian alan tutkimusta.

Lauantaina 9. marraskuuta Oulun kaupunginkirjasto järjestää Kalle Päätalon 100-vuotisjuhlamatinean, jossa Kalle Päätalon elämästä ja kirjallisen tuotannon merkityksestä puhuvat Ritva Ylönen, Sari Keskimaa ja Teemu Keskisarja. Yleisölle tarjotaan myös Kallen kahvit.

Kirjailijan juhlavuoden ohjelmaan kuuluu myös 17. marraskuuta saakka nähtävänä olevat kaksi Kalle Päätaloon liittyvää näyttelyä. Oulun kaupungin pääkirjaston aulassa on Kalle Päätalon elämää kuvaava valokuvanäyttely. Oulun yliopiston Tiedekirjasto Pegasuksessa Linnanmaalla on esillä Akateeminen Päätalo -pienoisnäyttely.

8.11. Kalle Päätalo tutkijoiden silmin -symposiumin ohjelma verkossa

9.11. Kalle Päätalon 100-vuotisjuhlamatinean ohjelma:

12.00  Tervetuliaissanat, kirjastonhoitaja Jaana Märsynaho, Oulun kaupunginkirjasto
12.05  FT Ritva Ylönen: Rakennusmestarista möllärimestariksi. Ihmisiä telineillä -kirjan synty ja merkitys.
13.00  FT Sari Keskimaa: Kalle Päätalon Oulu – Kaupungin vilinää ja merimaitten levijää.
13.45 Kallen kahvit kirjaston aulassa
14.15  Teemu Keskisarja: Päätalo Suomen historian virran vonkamiehenä.

Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Sekä symposiumia että juhlamatineaa voi myös seurata suorana lähetyksenä verkko-osoitteessa https://kirjasto.adobeconnect.com/oulu/

Jakolinkki