Oulun kaupunginteatterin ensi-illassa Mozartin ooppera Così fan tutte - niin kaikki naiset tekevät - Ajankohtaista - Kulttuuri ja kirjastot - Kulttuuri ja kirjastot - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupunginteatterin ensi-illassa Mozartin ooppera Così fan tutte - niin kaikki naiset tekevät

Oulun konservatorion oopperastudion Così fan tutte saa ensi-iltansa torstaina 3.11. klo 18.30 Oulun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä. Esityksiä on ainoastaan kuusi, kaikki marraskuun aikana.

Mozartin ooppera Così fan tutte pohjautuu tarinaan, jossa Don Alfonso haluaa lyödä kahden rakastuneen sulhasen kanssa vedon siitä, että heidän morsiamensa pettävät heidät vuorokaudessa vedon alkamisesta. Vetoon suostuneet ja rakkauden lujuuteen luottavat sulhaset tekeytyvät kilpakosijoiksi ja pahaa-aavistamattomat morsiamet kohtaavat valepukuisten sulhastensa liehittelyn ja nielevät katkeran petoksen. Don Alfonson kyyninen haaste johtaa tuhoisaan viettelykilpailuun, joka myrkyttää miesten ystävyyden ja naisten rakkauden.

Oulun konservatorion oopperastudiolla on historiaa jo yli 50 vuotta. Nykymuodossaan se on toiminut 11 vuotta, ja tuottanut sinä aikana kolme Mozartin (1756-1791) oopperaa; Bastien und Bastiennen, Don Giovannin ja nyt Così fan tuten , jonka Mozart sävelsi jo vuonna 1790 kaksinäytöksiseksi koomiseksi oopperaksi.

Kaksoismiehityksen solisteina esiintyvät Reijo Alatalo, Anne Harttunen, Matteus Jämsä, Päivi Järvenpää, Mari Klemettilä, Markku Koskela, Satu Lotvonen, Emma Mustaniemi, Virva Puumala, Tuomo Rahko, Janne Sihvo ja Jukka Tallgren. Ohjaus Heta Haanperä. Musiikin harjoitus ja johto Ritva Lehtiniemi-Anundi. Libretisti Lorenzo da Ponte. One Man Band Markus Vaara, piano.