Ajankohtaista

< Takaisin

Sekä Arja Huotarille että Johanna Tuukkaselle valtakunnallista tunnustusta kulttuurityöstään

Eläköityvä Oulun kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö Arja Huotari palkittiin perjantaina 19.11.2021 Helsingissä Vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntijana. Johanna Tuukkanen palkittiin samana päivänä Kuopion kaupungin juhlatilaisuudessa kultaisella kunniamerkillä. Huotarin 40-vuotinen ura Oulun kaupungin kulttuuripalveluissa päättyy eläköitymiseen tammikuussa 2022. Hänen seuraajansa Johanna Tuukkanen aloitti kulttuuripalvelupäällikkönä ja kulttuuritalo Valveen johtajana viime kuussa.
 
Kuopion kaupungin kultainen kunniamerkki myönnettiin Tuukkaselle tunnustuksena kulttuurikentän ja Kuopion hyväksi tehdystä työstä ANTI – Contemparary Art Festivalin perustajana, festivaalin taiteellisena johtajana ja vastaavana tuottajana.
 
Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU:n palkitsemasta Arja Huotarista mainitaan palkintoperusteissa mm. näin:
"Oulun kaupungissa on tehty hyvää työtä kulttuurin saavutettavuuden eteen kymmeniä vuosia. Kulttuurin kolmannen sektorin kenttä on kasvanut, ammattimaistunut ja yhteistyö monipuolistunut. Oulussa ollaan tartuttu uusiin tilaisuuksiin, käynnistetty alan eri verkostoja, festivaaleja, elokuvakoulua ja kulttuuritalo Valve. Kaikkien näiden keskiöstä on löytynyt vuosien varrella Arja Huotari, aikaansaava viranhaltija ja pidetty esihenkilö."
 

Jakolinkki