Talvitaivaan tuhannet valot Kierikkikeskuksessa 25.11. - Ajankohtaista - Kulttuuri ja kirjastot - Kulttuuri ja kirjastot - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Talvitaivaan tuhannet valot Kierikkikeskuksessa 25.11.

Kierikkikeskuksessa tuikkivat marraskuun pimeydessä tahtitaivaan tuhannet valot Lumo-valofestivaalin aluetapahtumassa perjantaina 25.11. kello 9–14.  Oulun Arktoksen edustajat kertovat, mitä tähtitiede voi kertoa taivaan valoista. Mitä valoja talvinen taivas tarjoaa ja mitkä tähtitaivaan ilmiöt, planeetat ja tähdet ovat niiden takana.  Kierikkikeskuksessa on Ursan näyttelyidenn lisäksi esillä Yli-Iin koulun oppilaiden taivaan valoja esittelevä taidenäyttely.

Esitelmät tähtitieteestä:
klo 9.15 Antti Kyllönen – Revontulet
klo 13.00 Jussi Kantola – Tähtitiede, tähtiharrastus

Arktoksen jäsenet esittelevät myös  Tähtitieteellinen yhdistys Ursan näyttelyitä. Helsingin valotapahtumassakin esillä ollut toinen kokonaisuus  kertoo  valosta yleisesti ja tähtitieteessä erityisesti. Toinen näyttely on yleisempi kuvasarja avaruudesta.  Tilaisuudessa on mahdollisuus katsoa ainutlaatuisia videoita Hubble-avaruusteleskoopin parhaimmista otoksista. 

Paikalla ovat Yli-Iin koulun oppilaat, joiden taivaan valoja esittelevä taidenäyttely on ripustettu Kierikkikeskuksen seinille. Aamupäivän tilaisuudessa Yli-Iin koululaiset esittävät myös 15 minuutin Tähdenlento-musiikkiesityksen. Tarkempi ohjelma: www.kierikki.fi

Talvitaivaan tuhannet valot  on osa Oulun marraskuista valofestivaalia, joka on tänä vuonna entistäkin kansainvälisempi. Suosittu ja oululaisille tuttu festivaali onkin uudelta nimeltään Lumo Light Festival Oulu ja se järjestetään 18.–27. marraskuuta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on kaikille avoin.

Kierikkikeskus
Lumo Light Festival Oulu
Oulun Arktos