In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Turkansaari kutsuu maalaisjuhannuksen viettoon

Aidon maalaisjuhannuksen taikaa voi jokainen kokea juhannusasuisessa Turkansaaren ulkomuseossa. Lämminhenkisessä tapahtumassa on ohjelmaa koko perheelle.

Juhannusaaton iltamat käynnistyvät lipunnostolla ja komeasti kajahtavalla lippulaululla. Esiintymislavalla konsertoi Iin Laulupelimannit, joka myös laulattaa yhteislauluja ja säestää juhannustansseja. Illan aikana kuullaan Hannu Tarvaksen kertomia Lapintarinoita. Juuni & Olkimaa -yhtyeen elovenapoppi menee jalan alle ja houkuttaa kaikki tanssimaan.

Navetassa on jännää ja hauskaa ohjelmaa perheen pienimmille. Nukketeatteri Sytkyjen Juha Laukkanen lumoaa lapset juuri ensi-iltansa Oulussa saaneella Tervatonttu Toivo -esityksellään ja muksuille musisoi liikkuvien lauluheppujen Timo ja Mari Raution luotsaama Liikkuva Laulureppu -yhtye. Juhannusiltamat päättyvät juhannuskokon sytyttämiseen. Tänä vuonna ei sytytetä tervahautaa, mutta tervan historiaan ja tervanpolton välineisiin Turkansaaressa voi edelleen tutustua.

Ravintolan pihalla myydään leivonnaisia, muun muassa perinteisiä korvapuusteja, makkaraa, lohikeittoa ja juhannusjuustoa. Illan ohjelma löytyy Turkansaaren ulkomuseon verkkosivuilta

Juhannuksen ohjelma