Ajankohtaista

< Takaisin

Turvallista Varjo Piknik -kesäjuhlaa – huolehditaan itsestämme ja toisistamme

Oulun kaupunki ja Varjo-festivaali järjestävät yhteistyössä sunnuntaina 8. elokuuta Kuusisaaressa koko perheen Varjo Piknik -tapahtuman, jossa juhlitaan Oulun valintaa vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ja oululaislähtöisen Blind Channelin menestystä Euroviisuissa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Koronatartuntojen määrä on Oulussa kasvussa, joten Varjo Piknik -tapahtumassa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen.

Tapahtuma-alueelle otetaan kerrallaan korkeintaan 10 000 henkilöä, mikä on puolet Kuusisaaren tapahtumapuiston kapasiteetista. Yleisön määrää seurataan koko ajan ja portit suljetaan, jos raja uhkaa ylittyä.

”Tapahtumajärjestäjä luo terveysturvalliset puitteet mutta jokaisen osallistujan tulee muistaa oma osuutensa eli huolehtia turvaväleistä, maskien käytöstä ja käsihygieniasta”, painottaa Oulun kaupungin hallintojohtaja Ari Heikkinen. 

Tapahtuman osallistujien on pidettävä riittävä turvaväli seurueiden välillä. Mukaan voi ottaa vaikkapa piknik-viltin ja asettaa sen parin metrin etäisyydelle muista porukoista.

Varjo Piknikissä on voimassa vahva maskisuositus. Maskia tulee käyttää erityisesti asiointi- ja jonotustilanteissa, joissa riittävää turvaväliä ei välttämättä voida pitää. Mukaan kannattaa ottaa omia maskeja. Tarvittaessa Kuusisaaresta saa myös maskeja. Lavan edustalle rajattavalle alueelle päästäkseen on käytettävä maskia.

Järjestyshenkilöt seuraavat ja puuttuvat tarvittaessa, jos terveysturvallisuudesta ei pidetä kiinni. Välinpitämättömästi käyttäytyvä tai tahallisesti hygieniaohjeita laiminlyövä asiakas voidaan poistaa alueelta.

Varjo Piknikiin ei saa tulla, jos on minkäänlaisia koronavirustartuntaan viittaavia oireita, saanut positiivisen testituloksen tai joutunut viranomaisten asettamaan karanteeniin.

 

Turvallisuusohjeet löytyvät Varjo Piknikin sivuilta www.varjofestivaali.fi/varjopiknik/

 

Oululaista musiikki-iloa koko päivän

Varjo Piknik tarjoilee aamupäivän ajan musiikkia erityisesti lapsille ja lapsiperheille. Koko päivän tapahtuman ohjelmisto koostuu oululaisesta musiikista. Tapahtuma on ikärajaton ja osallistuminen on pääsymaksutonta koko päivän.

Lavalla nähdään perinnemuusikko Julius Rantala, lastenmusiikkiyhtyeet Liikkuva Laulureppu, Soiva Siili ja Pentti Punkin Syntymäpäivät. Lisäksi yhtyeet jalkautuvat kentälle perheiden luo musisoimaan ja esittelemään soittimiaan. 

Lavalle nousevat myös Santana -coverbändi Mustana, indie folk -duo Lanai ja rap-artisti Jokrates. Illan päättää Blind Channel.

Musiikilliset ohjelmakokonaisuudet jakaa iltapäivällä Kalevan tuottama Varjon alla -keskustelupaneeli, jonka aiheena on oululainen kaupunkikulttuuri. Varjo Piknikillä pääsee nauttimaan myös taiteesta, kuten Oulun Katutaide ry:n maalauksista, sekä Varjo-festivaalin pop up -ravintoloista.

 

Varjo Piknikin ohjelma:

11.00 portit auki

12.00 Julius Rantala

12.30 Liikkuva Laulureppu

13.00 lähimusisointia & soitinesittelyjä

13.15 Soiva Siili

13.45 lähimusisointia & soitinesittelyjä

14.00 Pentti Punkin Syntymäpäivät

14.30 Varjon alla – Kaleva Live: keskustelupaneeli oululaisesta kaupunkikulttuurista

15.30 Puhe: Päivi Laajala, Oulun kaupunginjohtaja

15.35 Mustana

16.30 Lanai

17.30 Jokrates

18.30 Blind Channel

20.00 tapahtuma päättyy

 

Katso myös: Koronavirusinfo tapahtumajärjestäjille

Jakolinkki