In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Kuukkelissa toteutamme monipuolista ja lasta osallistavaa varhaiskasvatusta. Toiminta-ajatuksemme pulppuaa lasten tarpeista ja kiinnostuksen kohteista. Oppiminen tapahtuu leikin kautta.

Haluamme tukea vanhempien kasvatustyötä. Rehellinen ja avoin kanssakäyminen on meidän toimintatapamme. Teemme tarvittaessa moniammatillista yhteistyötä eri asiantuntijoiden ja verkostojen kanssa perheen tukemiseksi.

Maataiteen teossa

Liikunta

Kuukkelissa arvostamme liikuntaa lasten hyvinvoinnin lähteenä. Päiväkodin monipuolinen piha ja lähiympäristö sekä erinomainen liikuntasali tarjoavat tähän hyvän mahdollisuuden.

Mahdollistamme lasten päivittäisen luontaisen liikkumisen myös ryhmien tiloissa. Liikuntavälineet ovat lasten saatavilla. haluamme osallistaa myös perheitä liikkumaan yhdessä järjestämällä yhteisiä liikuntatapahtumia.

Ympäristö- ja luontokasvatus

Päiväkotimme on aktiivinen myös ympäristöasioissa ja luontokasvatuksessa. Metsämörritoiminta on säännöllistä. Lapsiryhmät retkeilevät omalla metsäpihalla ja lähimetsissä. Haluamme näin tarjota lapsille luontoelämyksiä ja opettaa luonnon kunnioittamista.

Päiväkotimme kestävän kehityksen ohjelma tukee ympäristöstä huolehtimisen arvoja. Lapset oppivat kestävää kehitystä, esimerkiksi kierrätystä ja vastuuta yhteisestä ympäristöstä.

 

Tikkupeli

Lasten ajatuksia Kuukkelin päiväkodista

Kuukkelissa on lasten mielestä parasta: sali, leikkiminen, leikkiä petsopeilla, synttäreiden viettäminen, värityskuvat, rummuilla soittaminen, kesällä hyppyskän hyppiminen, salissa jalkapallon pelaaminen, lättyjen syöminen hernekeittopäivänä, päiväkodin pihan pelikenttä, lelupäivä sekä tehdä eskaritehtäviä :) 

Siilin salaiset syntymäpäivät