In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Päiväkotimme Päiväkotimme

Lassin päiväkoti on perustettu vuonna 1976 ja sijaitsee nykyisin Tuiran puistossa Oulujoen läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien päässä lähellä Oulun keskustaa. Se on rakennettu noin vuonna 1900 kaupunginsairaalaksi ja sotilassairaalaksi ja on myöhemmin tunnettu Tuiran sairaalana.

Vuosina 1999–2000 rakennus peruskorjattiin ja päiväkotimme muutti tiloihin elokuussa 2000. Rakennus on museoviraston suojelukode.

Lapsia on talossa kaikkiaan n. 60, mutta kaikki eivät luonnollisestikaan ole hoidossa samaan aikaan. Lasten iät vaihtelevat 10 kk:n ja seitsemän vuoden välillä. Päiväkotimme tarjoaa esiopetusta.

Lassin tilat ovat kauniit ja inspiroivat meitä laittamaan esille lasten töitä. pihaterassit ovat kesällä aktiivisessa käytössä; syömme välipalaa, piirrämme ja oleskelemme niillä, omassa puutarhassa hoidamme ja kasvatamme kasveja.

Lassin päiväkodin leikkipaikkoja ovat kotileikki (ylhäällä ja alhaalla), parvi, askarteluhuone, puutyöhuone, patjahuone, sali, eteisaula ja kirjastohuone. Pihalla on puutarhamainen ympäristö kesäleikeille ja talvella oma pulkkamäki. Päiväkodin läheisyydessä on puisto ja metsä, joita käytämme leikkipaikkoina.

Omenapuu kukassaan

Meillä on rikas lähiympäristö, jota Oulujoki halkoo. Käymme säännöllisesti kävelyretkillä katsomassa kalastajia ja veneilijöitä. Hyvän sijaintimme ansiosta meillä on lähes kaikki kävelymatkan etäisyydellä, mm. teatteri, museo, Ainolan puisto ja Raatin urheilukenttä.


 

Pihaleikeissä