In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

K 4 Kasarmintie K 4 Kasarmintie

Leinonpuiston yksikön Kasarmintie 4 -toimipaikassa on 5 luokkaa. 

Opiskelu tapahtuu toiminta-alueittain; motoriikka, kommunikaatio, sosiaaliset taidot, päivittäiset taidot ja kognitiiviset taidot. Opiskelussa painottuu monikanavainen ja strukturoitu opetus ja ohjaus, joka parantaa ja ylläpitää oppilaan elämänlaatua.

Hojks, henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma, tehdään yhteistyössä vanhempien ja oppilaan sidosryhmien kanssa.
Kasarmintien toimipaikan tilat mahdollistavat oppilaitten yksilöllisen oppimisen ja hoidollisen vuorovaikutuksen sensoristen elämysten ja kokemusten avulla. Näitä kokemuksia oppilas saa eri aistihuoneissa.

AISTIHUONEET

Valkoisessa huoneessa sisustuksena on valkoinen väri, jossa voi aistia rauhallisen, rentouttavan ilmapiirin. Pallopeitto antaa turvallisen tunteen keholle. Kuplaputket ja kuituvalot valkoista seinäverhoa vasten antavat eri aistielämyksiä. Kiekkoprojektori, musiikki, peilipallo ja valomaailma saavat aikaan erilaisia tunnelmia huoneessa.

Mustavalohuone on sisustettu kokonaan mustaksi. Tehosteena esineissä on käytetty valkoisia koskettelupintoja. Kehon osia voi hahmottaa valkoisten käsineiden avulla. Esineissä on käytetty erilaisia kosketuspintoja.

Musiikkiluokka tarjoaa oppilaille mahdollisuuden rentoutua musiikkisängyllä. Erilaiset soittimet ovat oppilaiden käytössä. Tunnelmaltaan musiikkiluokka on raikkaan punainen.

Hydroterapiassa oppilas saa veden kautta erilaisia kokemuksia kehon hahmottamiseksi. Musiikki ja huoneen katossa vaihtuvat eriväriset valot tuovat huoneeseen oman tunnelman.

Taideluokassa on paljon erilaista materiaalia oppilaiden kädentaitojen harjaannuttamiseen.

Kotitalousluokka on rakennettu erityisesti pyörätuolissa olevan oppilaan tarpeet huomioiden. Opetusvälineet on hankittu yksilöllisiä tarpeita varten.

Liikuntasalin varustuksessa on erityisesti huomioitu vaikeimmin vammaisten oppilaiden liikunnan ja motoriikan ohjaus ja harjoitettavat taidot.