In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Lisää sivun otsikko Lisää sivun otsikko

Leinonpuiston koulun vanhempaintoimikunnan kokous
 
Aika: 8.10.2014 klo 18:00–20:00
Paikka: Leinonpuiston pääkoulu, Koskitie 27
 
Läsnä: Mikko Raudaskoski
Riitta Mäntyniemi
Sanna Kokko
Eija Honkanen
Virpi Kanto (pj.+siht.)
Heli Lindberg
Paula Leppänen
Anu Montin
 
1. Kokouksen avaaminen ja edellisen muistion hyväksyminen
Virpi Kanto avasi kokouksen klo 18:20. Kokous aloitettiin edellisen kokousmuistion katselmoinnilla.
 
2. Leinonpuiston koulun uudisrakennushankkeeseen ja Tuiran koulun toimintaan liittyvät asiat
Keskusteltiin yhteisesti Leinonpuiston ja Tuiran kouluun liittyvästä nykytilanteesta ja remonttiryhmän ehdotuksesta liittyen koulujen jatkosuunnitelmiin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Tuiran kouluun jäisi 1-2-luokat ja Leinonpuiston koulu sijoittuisi jonnekin muualle. Uutta sijaintia on ehdotettu joko Paulaharjun koulun yhteyteen tai Myllytullin alueelle. Näyttäisi kuitenkin siltä, että Myllytullissa on varsin vähän vapaita tontteja ja rakennuspinta-alaa. Jatkossa selviää, mitä suunnitelmia Oulun kaupungilla on esim. kansainvälisen koulun ja ammattiopiston tilojen suhteen. Yhteisesti oltiin sitä mieltä, että Leinonpuiston koulun nykyinen sijainti on hyvä, tärkeä yhteistyö yleisopetuksen kanssa toteutuu hyvin ja koulu sijaitsee liikenteen solmukohdassa. Hankeselvitystyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran viikolla 42, jonka jälkeen saadaan lisätietoa uudisrakennushankkeen tilanteesta.
Anu Montin kertoi, että Tuiran koulun vanhempaintoimikunta on toiminut aktiivisesti koulun säilymisen puolesta jo viime kesästä lähtien. Heidän toimikunta järjestää 24.11.2014 Oulun kaupungintalolla ennen kaupunginvaltuuston kokoontumista mielenosoituksen, johon myös Leinonpuiston koulun vanhempaintoimikunta voi osallistua. Tuiran koulun vanhempaintoimikunta on myös aktiivisesti ottanut kantaa lehdistön kautta. Sovittiin yhteisesti Leinonpuiston vanhempaintoimikunnan kanssa, että kirjoitetaan kannanotto koulun nykysijainnin säilymisen puolesta Kalevan yleisönosastoon. Kannanotto kirjoitetaan yhteistyössä Leinonpuiston opettajien kanssa ja Virpi Kanto toimii tässä vastuuhenkilönä.
Riitta Mäntyniemi ehdotti, että seuraavassa opettajainkokouksessa on syytä pohtia sitä, mitä vaikutusmahdollisuuksia nähdään olevan koulun uudisrakennusprojektin suhteen.
 
3. Muut ajankohtaiset asiat
Kokouksen lopuksi keskusteltiin Leinonpuiston koulun yhteisen, perheille suunnatun pihatapahtuman järjestämisestä ensi keväänä. Tapahtuman ideointia ja suunnittelua jatketaan seuraavassa kokouksessa.
 
4. Kokouksen päättäminen ja seuraava kokous
Virpi Kanto päätti kokouksen klo 20:00.
Seuraava Leinonpuiston koulun vanhempaintoimikunnan kokous pidetään keskiviikkona 12.11.2014 klo 18:00–19:30 pääkoululla.
 
Aiheena tuolloin
• Leinonpuiston uudisrakennushankkeen tilanne
• Leinonpuiston koulun yhteisen pihatapahtuman ideointi ja             suunnittelu