In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Tiernan koulu on syntynyt

  • loistakoon se kirkkaimpana tähtenä oululaisessa ja suomalaisessa  perusopetuksessa!

 

Tiernan koulun loistava tulevaisuus alkoi rakettien toivottaessa hyvää alkua uudelle koululle 1.1.2017.

Uusi koulu liitti yhdeksi aiemmin kaksi oululaista erityiskoulua ja niiden neljä yksikköä.

Tiernan koulussa toimii edelleenkin Heinätorin -, Kajaanintullin -, Leinonpuiston- ja Sairaalakoulun yksiköt.

 

Alkutaipaleet ovat jo osoittaneet sen, että eri yksiköidemme oppilaamme, lapset ja nuoret, tarjoilevat opetushenkilöstölle ihasteltavaksi vahvuuksiaan ja ratkaistavaksi haasteita, jotka näyttäytyvät samantyyppisinä käyttäytymisen tai/oppimisen alueilla –  tähän juuri erityiskoulujen henkilöstöllä on sekä ammatillista että sydämestä lähtevää osaamista ja tahtoa, yhdessä kotien kanssa!   Koulumme lapset ja nuoret tarvitsevat erityistä tukea omina itsenään yhteiskuntaan kasvamisessa sekä saadakseen käyttöönsä oman oppimisen potentiaalinsa.

Eri yksiköiden tuoma osaaminen yhteiseen Tiernan kouluun, kaikkien käyttöön, tekee tulevaisuudestamme loistavan; ei vain Tiernan koulun oppilaille vaan koko oululaiselle perusopetukselle sekä kunnianhimoisesti ajatellen koko suomalaiselle perusopetukselle. Käytännöissämme on jo useita valtakunnallisesti poikkeuksellisia toimintoja kuten erityiskoulujen vertaistuki yleisopetuksen opetushenkilöstölle - matalan kynnyksen konsultaatio, oppilaan toiselle asteelle saattava rinnalla kulkeminen tai syrjäytymisvaarassa olevien nuorten koulunkäyntiin  ja yhteiskuntaan kiinnittymisen ”omaura” tai ”pajakoulu”. Kasvaako tulevaisuuden robotiikan ammattilaiset Tiernan koulussa?

Merja Peteri

Tiernan koulun rehtori

 

p.s.

Tierna tulee ruotsinkielen sanasta stjärna, tähti ja on perinteinen oululainen murresana, jolla on positiivinen merkitys. Tiernan koulun yksiköt sijaitsevat keskisellä alueella eri puolilla aluetta. Tierna-nimi ei ole sidoksissa paikkaan. Tiernan koulussa neljä yhdistyy yhdeksi.

 – ote lautakunnan päätöksestä joulukuussa 2016