Ajankohtaista

< Takaisin

Katso hiihtotärpit tuntemattomampiin kohteisiin

Oulun suosituimmat hiihtokohteet sijaitsevat Auranmajalla ja Iinatin maastoissa. Kaupungin ylläpitämää latuverkostoa Oulussa on 350 kilometriä, minkä lisäksi yhdistykset ja yksityishenkilötkin tekevät latuja. Liikuntapalvelut avustaa pienimuotoisesti monia näitä talkoilla tehtyjä hankkeita.

Ohessa neljä nostoa ehkä vähemmän tunnettuihin hiihtokohteisiin Oulussa.

 

1. Kuusisaaren kaupunkilatu

Noin 1 kilometrin mittainen Kuusisaaren ”citylatu” kiertää kesäisin vilkkaana tapahtumapaikkana tunnetun Kuusisaaren. Tasainen maasto, rauhallinen sijainti ja rannalta löytyvät nuotiopaikat takaavat paikasta erinomaisen erityisesti lapsiperheiden hiihtoharrastukseen. Parkkipaikkakin löytyy läheltä. Latu on tehty niin perinteiselle kuin vapaalle hiihtotyylille. Latu on ensimmäistä talvea varsinaisessa käytössä, sillä lumiolosuhteet eivät olleet riittävät viime talvena. Kunnossapidosta vastaa Oulun Infra -liikelaitos.

Talvimaisema joen varrella kaupungissa.Kuusisaaren ”citylatu” on saatu varsinaisesti käyttöön vasta tälle talvelle. Ladulla hiihtäjä voi nautiskella urbaanista, rauhallisesta luontomiljööstä lähellä kaupunkia.

 

2. Erämaalatu Sankivaara–Kallioselkä

Sankivaarasta Kallioselälle kulkeva hiihtoreitti on osa Tervareitistöä ja kunnostetaan keväisin. Pituudeltaan erämaalatu on noin 16 kilometriä. Lähtö Sankivaaran hiihtokeskuksesta. Kallioselällä sijaitsee autiotupa. Alkutalvesta käytössä on perinteisen hiihdon latu-ura, näinä päivinä valmistunee myös vapaan hiihtotyylin latu. Ladun kunnossapidosta vastaa Oulun Infra -liikelaitos. 

Moottorikelkka erämaajärven rannalla.Kallioselän ja Sankivaaran välinen hiihtoreitti kulkee Matkalammen ohi. Kuva: Jukka Kinnunen

 

3. Erämaalatu Jääli–Koiteli

Jäälistä Koiteliin matkaavan 9 kilometrin mittaisen erämaaladun maasto on vaihtelevaa: soita, kangasmaastoa, taimikkoa, nuorta metsää ja aukeaa. Reitin varrella on kaksi laavua sekä yksi ulkokäymälä.

Ladulle pääsee Koitelista parkkipaikan kohdalta sekä Jäälin suunnalta Jäälinjärven kiertävältä ladulta tai Jäälin monitoimitalon parkkipaikalta. Ylläpidosta vastaavat jääliläiset yhdistykset. Liikuntapalvelut avustaa toimintaa rahallisesti. Lisätietoa kunnostuksesta erämaaladun omalta Facebook-sivulta.

Hiihtäjät metsäaukean laidalla.Jääli-Koiteli erämaalatu soveltuu perinteisen tyylin hiihtoon. Kuva: Birger Ylisaukko-oja

 

4. Jäälatu Oritkari–Vihiluoto

Merenrannasta Oulun Oritkarista pääsee hiihtämällä ja monella muullakin talvisella tavalla Kempeleen Vihiluotoon. Reitin pituus on valitusta kulkureitistä ja -tavasta riippuen noin 4-6 kilometriä yhteen suuntaan. Kunnossapidosta vastaa Vihiluodon kyläyhdistys. Liikuntapalvelut avustaa toimintaa rahallisesti. Lisätietoa kunnosta Vihiluodon kyläyhdistyksen Facebook-sivulta.

Hiihtäjä merenjäällä.
Vihiluodon ja Oritkarin välinen merenjäälatu ylittää Kempeleenlahden. Halutessaan tauon voi pitää vaikka Selkäkarin saaressa, joka on luonnonsuojelualue.

Jakolinkki

Suosituimmat

Uimahallit, vesivoimistelut

Latujen ja kenttien kunnossapidon seuranta

Kuntosalien yleisövuorot

Vuoronvarauksen sähköinen asiointi

Liikuntapaikkojen varaustilanne

Ryhmiin ilmoittautuminen

Lasten liikuntaryhmät

Koululiikunta

Siirry liikuntapalveluiden facebook-sivuilleLiikuntapalvelut Facebookissa

Siirry liikuntapalveluiden Instagram-sivulleLiikuntapalvelut Instagramissa

Katso päivän ulkoilusää!