Ajankohtaista

< Takaisin

Kaupunki haastaa oululaiset kävelemään toukokuussa

Oulun kaupunki on mukana valtakunnallisessa Kävelykipinä-haasteessa toukokuussa. Haasteen tavoitteena on innostaa kaikenikäisiä ja -kuntoisia ihmisiä kävelemään. Kävely on helppo ja maksuton liikuntamuoto, jota koronapandemiakaan ei rajoita.

Latuyhdistykset, urheiluseurat, kunnat, järjestöt ja liikeyritykset on haastettu järjestämään kävelytapahtumia ja keräämään kilometrejä 4.–25. toukokuuta kaikkialla Suomessa. Perinteistä Unelmien liikuntapäivää vietetään myös 10.5., tänä vuonna vastuullisesti kotioloissa ja ulkoillen.

Vallitsevan koronatilanteen ja siihen liittyvien rajoitusten vuoksi Oulun kaupunki ei järjestä kävelykampanjan aikana tapahtumia, mutta kannustamme kuntalaisia keräämän kävelykilometrejä. Liikuntapalveluiden laatimista kävelykartoista löydät eripituisia kävelyreittejä eri puolilta Oulua. Kävelykartat löytyvät liikuntapalveluiden nettisivuilta ja liikuntapalveluiden Liikukko nää -oppaasta. Kilometrit voi halutessaan merkitä osoitteeseen https://kavelykilometrikisa.fi. Somessa kävelyhaasteeseen osallistumisen voi merkitä tunnisteella #kävelykipinä tai #kävelykipinä2021.

Kävelykipinä-haasteen ovat aloittaneet Suomen Latu -järjestö ja Tahko Pihkala -seura. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tänä vuonna tulee myös kuluneeksi 80 vuotta Maaottelumarssista, johon 1,5 miljoonaa suomalaista osallistui kävelyn merkeissä. Kävelykipinä-haasteen avulla halutaan taas saada suomalaiset innostumaan kävelystä sankoin joukoin.

Kaksi sauvakävelijää.

Jakolinkki

Suosituimmat

Uimahallit, vesivoimistelut

Latujen ja kenttien kunnossapidon seuranta

Kuntosalien yleisövuorot

Vuoronvarauksen sähköinen asiointi

Liikuntapaikkojen varaustilanne

Ryhmiin ilmoittautuminen

Lasten liikuntaryhmät

Koululiikunta

Siirry liikuntapalveluiden facebook-sivuilleLiikuntapalvelut Facebookissa

Siirry liikuntapalveluiden Instagram-sivulleLiikuntapalvelut Instagramissa

Katso päivän ulkoilusää!