Ajankohtaista

< Takaisin

Kesän uimakouluihin ja muille vesiliikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa 18.5.

Liikuntapalveluiden järjestämiin lasten uimakouluihin ja muille vesiliikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 18. toukokuuta kello 8.00. Kurssit pidetään Oulun uimahallissa Raksilassa sekä Raatin uimahallissa. Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/oulu/.  Kurssit maksetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä.

Tarjolla on vesileikkikouluja 3–4-vuotiaille uimataidottomille lapsille. Vesileikkikoulujen tavoitteena on, että lapsi oppii itsenäisen liikkumisen vedessä, kastautuu pinnan alapuolella sekä oppii veteen puhallukset ja kasvojen kastelemisen.

Alkeisuimakouluja pidetään 4–6-vuotiaille. Tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan noin 5 metriä vapaalla tyylillä. Jatkouimakouluja pidetään 5–12-vuotiaille ikäryhmittäin. Pienempien kohdalla tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan 10 metriä vapaalla tyylillä ja isompien kohdalla tavoitteena on vähintään 25 metrin matka.

Tekniikkakursseja pidetään 7–8-vuotiaille ja 9–12-vuotiaille.  Pienempien kohdalla tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan selkä- tai vapaauintia noin 15 metriä. Isompien lasten kohdalla tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan selkä-, vapaa- tai rintauintia noin 25 metriä.

Uimahyppykouluja pidetään 6–12-vuotiaille. Uimahyppykouluun osallistumisen edellytyksenä on, että lapsi jaksaa uida yhtäjaksoisesti vähintään 25 metriä ja pystyy uimaan syvässä altaassa. Hyppyjä harjoitellaan altaassa, jossa veden syvyys on 4,5 metriä.

Vesipallokursseja pidetään 10–16-vuotiaille. Kurssilla opetellaan mm. vesipallon käsittelyä, heittämistä, kuljettamista ja ennen kaikkea pelataan ja kisaillaan leikkimielisesti. Osallistumisen edellytyksenä on, että lapsi osaa uida vähintään 100 metriä yhtäjaksoisesti, josta 50 metriä vapaauinnilla.

Merenneitouimakouluja järjestetään 7–15-vuotiaille ja niissä harjoitellaan uintia oikean merenneidon tavoin. Merenneidon pyrstön saa lainaan uimahallilta tai voi tuoda mukanaan myös oman. Kursseja on merenneitouintia aloitteleville sekä pyrstöllä paljon uineille. Uimataitovaatimus kuntoaltaan ryhmiin 25 metriä ja opetusaltaan ryhmiin 10 metriä. Tarjolla on myös Merenneidot maalla ja vedessä -ryhmiä, joissa uinnin lisäksi liikutaan ja askarrellaan teeman mukaisesti myös kuivalla maalla.

Uutuutena vesipelastusta ja erityisuimakouluja

Useamman vuoden tauon jälkeen liikuntapalvelut järjestää vesipelastuskurssin 4.–6. luokkaisille. Kurssi pidetään Oulun uimahallilla Raksilassa 6.–10.6. klo 10–14. Kurssilla opetellaan vesipelastustaitoja niin itsensä kuin kaverin pelastamiseen. Kurssilla harjoitellaan vedestä pelastamista, vaaratilanteessa toimimista, toisen pelastamista oikeilla apuvälineillä ja tekniikoilla sekä perusensiapua ja avun hälyttämistä. Kurssi sisältää niin kuivalla maalla kuin altaassakin harjoittelua. Lähtötasovaatimuksena lapsen tulee osata uida vähintään 50 metriä, joista 25 metriä selällään ja 25 metriä mahallaan. Tavoitteena on oppia vesipelastukseen liittyviä perustaitoja ja tilanteiden ennakointia. Kurssilla suoritetaan Junior Life Saver 1-tason merkki.

Tänä kesänä järjestetään uutuutena myös erityislasten uimakouluja, jotka on tarkoitettu alakouluikäisille erityistä tukea tarvitseville lapsille. Alkeisuimakoulussa tavoitteena on veteen tutustuminen, hyvän ja rentoutuneen olon saavuttaminen sekä uinnin perustaitojen yksilöllinen harjoittelu. Edistyneiden ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka ovat tottuneet veteen ja uineet ennenkin. Ryhmät soveltuvat myös vaikeasti vammaisille. Lapsen huoltaja tai avustaja huolehtii lapsen aulasta altaalle ja takaisin. Huolehdithan tarvittaessa oman avustajan lapselle myös altaaseen mukaan. Uimakoulun vetäjinä toimivat SUH:n kouluttamat erityisuimaopettajat.

Erityisuimari altaan reunalla.
Kuva: Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto (SUH)

Jakolinkki

Suosituimmat

Uimahallit, vesivoimistelut

Latujen ja kenttien kunnossapidon seuranta

Kuntosalien yleisövuorot

Vuoronvarauksen sähköinen asiointi

Liikuntapaikkojen varaustilanne

Ryhmiin ilmoittautuminen

Lasten liikuntaryhmät

Koululiikunta

Siirry liikuntapalveluiden facebook-sivuilleLiikuntapalvelut Facebookissa

Siirry liikuntapalveluiden Instagram-sivulleLiikuntapalvelut Instagramissa

Katso päivän ulkoilusää!