Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu oivaltaa -päivä 22.11. täynnä tapahtumia

 

Oulu oivaltaa -vuosi huipentuu sivistys- ja kulttuuripalveluiden järjestämään Oulu oivaltaa -päivään perjantaina 22. marraskuuta. Tuolloin eri puolilla Oulua on aamusta iltaan tapahtumia. Päivällä haluamme kiittää oululaisia ja antaa heille mahdollisuus itse kokea, miten sivistys rakentaa Oulua. 

Oulussa on sydäntä sivistykselle. Haluamme rakentaa ilon ja uteliaisuuden kautta hyväntuulisten asukkaiden kaupunkia, jossa hyvinvointi kasvaa ihmisten kohdatessa. Nämä kaksi virkettä tiivistävät Oulu oivaltaa -sivistysohjelman ytimen.

”Vuoden alussa valmistuneen Oulu oivaltaa -sivistysohjelman valmisteluun osallistui laajasti oululaisia: asukkaita, kaupungin työntekijöitä ja päättäjiä. Keväällä kutsuimme lapset ja nuoret mukaan Oulu oivaltaa -tutkimusmatkoille. Tämä syksy on ollut todellisten tarinoiden kerronnan aikaa. Oulu oivaltaa -päivänä 22.11. on kiitoksen aika. Haluamme, että jokainen voi itse kokea, miten sivistys rakentaa Oulua”, kertoo sivistysohjelman valmistelusta ja Oulu oivaltaa -kampanjasta vastannut sivistys- ja kulttuuripalveluiden kehityspäällikkö Juha Aho.

Oulu oivaltaa -päivänä tapahtuu aamupäivällä päiväkodeissa ja peruskouluissa sekä iltapäivällä ja illalla nuorisotiloilla. Lapset ja nuoret ovat saaneet itse ehdottaa, miten päivää vietetään. 

Jo seitsemännen kerran järjestettävä Lumo-valofestivaali (22.-24.11.) on osa päivän tapahtumia. Perjantaina 22.11. on Lumo-valofestivaalin avajaiset. Oululaiset voivat tuolloin kiertää Lumo-valotaideteokset kirjainsuunnistuksena ja ansaita loistavan palkinnon. Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo ovat perjantaina 22.11. ja koko viikonlopun auki maksutta klo 22 saakka.

Yksi päivän tärkeimmistä tapahtumista on Oulu oivaltaa -tilaisuus kauppakeskus Valkean lavalla klo 16.30-18.30. Tilaisuuden juontaa "Toripolliisi" Allu Alatalo. Luvassa on muun muassa Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokkalaisten laulusikermä, Oulun konservatorion, Oulun taidekoulun ja Oulu-opiston esitykset sekä yhteistanssi. 

”Tervetuloa mukaan Oulu oivaltaa -päivän tapahtumiin, ja jaa omat oivalluksesi somessa #ouluoivaltaa”, sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä toivottaa.

Katso kaikki Oulu oivaltaa -päivän 22.11. tapahtumat: www.ouka.fi/oulu-oivaltaa-paiva

Jakolinkki

Suosituimmat

Uimahallit, vesivoimistelut

Latujen ja kenttien kunnossapidon seuranta

Kuntosalien yleisövuorot

Vuoronvarauksen sähköinen asiointi

Liikuntapaikkojen varaustilanne

Ryhmiin ilmoittautuminen

Lasten liikuntaryhmät

Koululiikunta

Siirry liikuntapalveluiden facebook-sivuilleLiikuntapalvelut Facebookissa

Siirry liikuntapalveluiden Instagram-sivulleLiikuntapalvelut Instagramissa

Katso päivän ulkoilusää!