Sata sankaritarinaa urheilusta nyt Pohjois-Pohjanmaan museossa - Ajankohtaista - Liikunta ja ulkoilu - Liikunta ja ulkoilu - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Sata sankaritarinaa urheilusta nyt Pohjois-Pohjanmaan museossa

Sata sankaritarinaa urheilusta -näyttely kertoo tarinoita suomalaisen urheilun historiasta ja tutustuttaa katsojan niin urheilun tähtihetkiin kuin pettymyksiinkin. Esille on nostettu myös hieman unohdetumpia tarinoita. Kuka esimerkiksi muistaa Taavi Tammisen menetetyn kultamitalin tapauksen Antwerpenin olympialaisista vuonna 1920? Tai tietää sen, että Ouluun perustettiin Suomen ensimmäinen potkukelkkailuun erikoistunut seura Oulun Potkinklubi maaliskuussa 1891.

Pääosa näyttelyn esineistöstä on lainassa Urheilumuseosta. Näitä ovat esimerkiksi Helsingin olympialaisten 1952 soihtu, Paavo Nurmen kullattu piikkari, Matti Nykäsen mitalit, Jari Litmasen pelipaita, Mika Häkkisen McLaren ajohaalari sekä Teemu Selänteen Anaheimin pelipaita. Helsingissä sijaitseva Urheilumuseo avattiin Olympiastadionilla vuonna 1943. Tällä hetkellä Urheilumuseon näyttely on suljettu stadionin remontin vuoksi.

Sata sankaria urheilusta -näyttelyssä on haluttu nostaa esille myös pohjoisia urheilutarinoita. Mukana ovat esimerkiksi kaikkien aikojen paras oululaisjääkiekkoilija Reijo Ruotsalainen, menestynyt uimari Maarit Sihvonen ja EM-pronssia saavuttanut taitoluistelija Susanna Pöykiö, judoka Jaana Ronkainen, kullanhuuhdonnan MM-mestari Pirjo Muotkajärvi, palkittu raviohjastaja Jorma Kontio sekä jääspeedwayn maailmanmestari Jarmo Hirvasoja. He ovat ystävällisesti lainanneet lajiinsa liittyvää materiaalia näyttelyyn.

Näyttelyn kummina toimii taitoluistelija Susanna Rahkamo. Hän teki parinsa Petri Kokon kanssa suomalaisen jäätanssin historiaa voittamalla muun muassa Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa vuonna 1995. Näyttely on esillä 9.6.2016–8.1.2017

Lisää näyttelystä.
 


Liikuntapalvelut Facebookissa

Katso päivän ulkoilusää!