Ohjatut ryhmät ja palvelut

Ulkoliikuntapaikat ovat käytössä. Sisäliikuntapaikkoja on koronatauon jälkeen avattu asteittain 1.6. alkaen, katso listaus tiedotteesta. Ohjatut ryhmät alkavat uudelleen pääsääntöisesti elo–syyskuun vaihteessa, mikäli koronatilanne sallii.

Päivitetty 6.8.

Siirry liikuntapalveluiden facebook-sivuilleLiikuntapalvelut Facebookissa

Siirry liikuntapalveluiden Instagram-sivulleLiikuntapalvelut Instagramissa

Oikopolut

Uimakoulut ja vauvauinnit

Vesivoimistelut

Nuorten action-liikunta

Erityisliikunta

Seniori-, ikääntyneiden liikunta

Tämän sivun lyhytosoite on www.ouka.fi/liikuntaryhmat

Ajankohtaista

< Takaisin

Uimavesinäytteiden tuloksia Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta

Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut 20.–21.7.2020 uimavesinäytteet kaikilta virallisilta uimarannoilta. Näytteet otettiin Oulun seudun alueella sijaitsevilta yhdeksältä EU-rannalta ja 32 muulta yleiseltä uimarannalta. Kaikkien rantojen vedet täyttivät uimarantavedelle asetetut laatuvaatimukset indikaattoribakteerien osalta. Kuivasjärven uimarannalla on todettu vähäinen määrä sinilevää maanantaina 20.7.2020 ja Pyykösjärven uimarannalla tiistaina 14.7.2020.

 

Taulukko 1. Oulun seudun yleisten uimarantojen uimavesinäytteiden laatu 20.-21.7.2020

 

*Kuivasjärven uimarannalla on todettu vähäinen määrä sinilevää maanantaina 20.7.2020 ja Pyykösjärven uimarannalla tiistaina 14.7.2020 (vähäisestä sinilevä määrästä ei erikseen tiedoteta rannan ilmoitustaululla). Tiistaina 21.7. ei sinilevää kuitenkaan enää havaittu kummallakaan rannalla. Sinilevätilanne saattaa vaihdella hyvinkin nopeasti mm. sääolosuhteiden mukaan. Virallisella uimarannalla on ilmoitustaulu, josta löytyy rannan tilannetiedot. Ilmoitustaulu kannattaa käydä lukemassa aina rannalle saavuttaessa. Uimarantojen, joiden vedessä on aikaisempina kesinä tavattu usein sinilevää, ilmoitustauluille on toimitettu kuvallinen info, millaiselta runsas tai erittäin runsas sinileväesiintymä näyttää. Uimista tulee välttää, mikäli selkeitä sinilevä lauttoja on veden pinnalla. Varsinkaan pieniä lapsia ei tule päästää veteen. Herkkäihoiset saattavat saada oireita jo vähäisestäkin sinileväsamentumasta.

 

Uimarantojen vedenlaatu määritetään kustakin yksittäisestä vesinäytteestä indikaattoribakteerien (=Echerichia coli ja suolistoperäiset enterokokit) määrän ja syanobakteerien esiintymisen perusteella. Indikaattoribakteereille on Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksissa (177/2008 ja 354/2008) annettu toimenpiderajat erikseen sisämaan vesille ja rannikkovesille (=suolaiset vedet). Indikaattoribakteerit osoittavat uimaveden ulosteperäisen saastumisen määrää. Nämä indikaattoribakteerit itsessään eivät välttämättä aiheuta vatsatauti- tai muita oireita, mutta mikäli näitä on runsaasti kertoo se siitä, että uimavedessä voi olla myös tauteja aiheuttavia bakteereita ja viruksia.

 

Taulukko 2. Yksittäisten valvontatutkimustulosten toimenpiderajat:

Muuttuja

sisämaan vedet

rannikon vedet

 

(pmy/100 ml)

(pmy/100 ml)

Suolistoperäiset enterokokit

400

200

Escherichia coli

1 000

500

Syanobakteerit (sinilevät)

Havaittu uimavedessä tai rannalla

 

Lemmikkieläinten tuominen ja uittaminen virallisilla uimarannoilla tai niiden välittömässä läheisyydessä ei ole sallittua.

 

Seuraavat suunnitelman mukaiset uimavesinäytteet otetaan viikolla 33.

 

Lisätietoja: Pirjo Takku, terveydensuojelutarkastaja, 044 703 6714

 

Jakolinkki