Toimintaohjeet

Toimintaohjeet Oulun uimahallissa kävijöille

1. Liiku vain kävellen. Lattia on märkänä liukas.

2. Peseydy ennen altaaseen menoa huolellisesti pesuainetta käyttäen.
Myös hiukset tulee kastella. Suihkuun ja saunaan ilman uima-asua. Karvojen ja kynsien leikkaaminen uimahallissa on kielletty.

3. Käytä uima-asuna uimapukua tai uimahousuja, ei shortseja. Laita pitkät hiukset kiinni tai käytä uimalakkia. Purukumi roskakoriin.

4. Päihdyttävien aineiden tuominen ja niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen uimahallin tiloissa on ehdottomasti kielletty.

5. Alle 8-vuotiaat ja uimataidottomat lapset pääsevät uimaan vain yli 15-vuotiaan valvonnassa.(Tukes-ohje 1/2015). Huoltajan tai muun henkilön mukana olo voidaan tarkistaa palvelupisteessä tai altaalla lasta voidaan pyytää näyttämään uimataito 25 metriä.

6. Lapset ovat aina vanhempien vastuulla. Uinninvalvoja valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Henkilökunnan valvontavelvollisuus ei vähennä vanhempien tai huoltajien velvollisuutta huolehtia lapsistaan.

7. Monitoimiallas on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille ja varattavaksi erityisryhmille. Alle 10-vuotiaat ja uimataidottomat lapset saavat mennä monitoimialtaalle ainoastaan yli 15-vuotiaan valvonnassa. Lapsia ei monitoimialtaalle vesivoimistelun aikana.

8. Liukumäessä tulee noudattaa annettuja ohjeita.

9. Uima-altaaseen hyppääminen on sallittu ainoastaan ison altaan syvässä päässä erikseen merkityllä paikalla.

10. Ilmoita terveysriskisi, jos se vaarantaa itsesi tai muiden turvallisuutta.

11. Uintiaika peseytymisineen on puolitoista tuntia.

12. Toimintaohjeen tai uinninvalvojan ohjeiden toistuvasta rikkomisesta voidaan asiakas poistaa uimahallista ja asettaa määräaikainen uimahallin käyttökielto.

Henkilökunnan ohjeet ovat sinun viihtymistäsi ja turvallisuuttasi varten.

Turvallisia uintihetkiä!