Ajankohtaista

< Takaisin

Lintulammen koulu voitokas Innokas-robotiikkaturnauksessa

Innokas-verkosto järjesti yhteistyössä Oulun yliopiston teknologiapainotteisen luokanopettajakoulutuksen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa Innokas 2017 Robotiikkaturnauksen 17.-19. toukokuuta Oulun yliopistolla.

​Turnauksessa kisailtiin neljässä Innokas-lajissa: Xsumossa, Tanssi/teatterissa, Freestylessa ja Pelastuksessa sekä VEX-lajissa. Kisalajeihin osallistui yli 500 7-16 vuotiasta lasta ja nuorta eri puolilta Suomea. 

Lintulammen oppilaat voittivat kovatasoisen Vex-robotiikkasarjan kaikki alakoulujen sarjan ykköspalkinnot. 

Näin opettaja Pasi Klemettilä kuvailee tuntojaan voiton jälkeen:

Innokas!-robotiikkaturnauksessa kisailtiin Lintulammen osalta kahden joukkueen voimin. Meän molemmat joukkueet, eli Team Uskomattomat (Niilo Malmivaara ja Otso Pietilä) sekä Team Lyömättömät (Oiva Näveri, Juho Launonen ja Konsta Kiirikki) olivat lähestulukoon nimensä veroisia! Joukkueet osallistuivat alakoulun sarjassa "VEX IQ Crossover Challenge" -otteluun, jossa on kaksi eri kilpailua Skills ja Tiimihaaste. Ensimmäinen kilpailuosio (Skills) käytiin tänään 18.5. Nämä Skillsit muodostuvat kahdesta haasteosiosta: 1.Taitohaaste ja 2.Ohjelmointihaaste, joista saadut pisteet lasketaan kokonaiskilpailussa yhteen.  Molemmat joukkueet saivat huippupisteet Taitohaaste-osiosta, mutta Team Lyömättömät kunnostautui lisäksi Ohjelmointihaasteessa ja onnistuivat saamaan kokonaiskilpailun parhaat pisteet! (Huom! Myös paremmat pisteet kuin yksikään yläkoulun sarjan joukkue.) Elikkä yks mestaruusvoitto saatiin tännään Lintulammelle! Ei huono! 

19. toukokuuta kisat jatkuivat toisessa kilpailuosiossa eli Tiimihaasteessa, jossa ohjaillaan robotteja keräilemään mahdollisimman paljon pisteitä, yhteistyössä arpomalla valittujen tiimien kanssa. No niinhän siinä sitten kävi, että vuorostaan Team Uskomattomat (Niilo ja Otso) oli nyt voitokkaita!
Pojat siis meni ja voitti Tiimihaasteen älyttömän jännittäväsä ja tiukassakin kilpailussa! Huh!

Jakolinkki