Info

Milloin Lumo-valofestivaali järjestetään?

Lumo-festivaali järjestetään seuraavan kerran 17.-19.11.2023.

Missä teokset sijaitsevat?

Teoksien sijainti julkaistaan marraskuun alussa.

Miten valoteosten tekijät löytyvät vuosittain?

Vuosittain järjestetään teoshaku helmi-maaliskuussa. Teoshaussa saatujen ehdotuksien pohjalta valikoidaan potentiaaliset teokset ja neuvotellaan taiteilijan kanssa. Lumo-valofestivaalin ohjelmarunko valmistuu kesän aikana ja se julkistetaan vuosittain marraskuun alussa.

Kuinka paljon tapahtuma kuluttaa energiaa?

Vuonna 2021 koko Lumo-valofestivaali kulutti 950 kilowattitunnin verran sähköä. Tapahtuman sähkönkulutus vastaa sähkölämmitteisen omakotitalon yhden kuukauden sähkön kulutusta. Festivaalialueella teospaikkojen katuvalaistus on tapahtuman ajan sammutettu, ja kävijät vähentävät myös omaa kotikulutustaan vierailullaan.

Mistä Lumo on saanut ideansa?

Ensimmäinen valofestivaali järjestettiin nimellä Valoa Oulu! vuonna 2013. Idea syntyi osana Valosta vetovoimaa -hanketta, kun uuden Oulun juhlavuoden kunniaksi haluttiin järjestää kaikille oululaisille suunnattu vapaan pääsyn tapahtuma.

Kuka Lumo-valofestivaalin toteuttaa?

Lumo-valofestivaali on Oulun kaupungin toteuttama koko perheen ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma. Tapahtuman järjestämisestä vastaa Oulun kaupungin viestintä- ja tapahtumaryhmä ja toteutukseen osallistuu laaja yhteistyökumppanien verkosto, joka muodostuu sekä kaupunkiorganisaation että paikallisen yritysmaailman ja kansalaisyhteiskunnan toimijoista.

 

YHTEYSTIEDOT

Jarkko Halunen
jarkko.halunen(at)ouka.fi
044 703 8274

Anna Lanas
anna.lanas(a)wadessa.fi
044 317 1282