Montonen 

Toteuttaja: ATT-Ensemble

ti 22.– to 24.11. klo 19.30
pe 25.– su 27.11. klo 16 ja 19.30

Paikka: Oulun Linnan kellari, Linnansaari 1

Chiaroscuro-teatteriesitys, joka kertoo Matti Juhonpoika Montosen vangitsemisesta vuonna 1689. Esityksessä valo ja sen puute ovat vahvassa osassa. Esityksen kesto on noin 45 minuuttia.

Esitykseen on vapaa pääsy, mutta tilaan mahtuu rajattu määrä katsojia. Lippuja voi varata marraskuun alusta lähtien sähköpostitse noitamontonen (at) gmail.com.

"Montonen ja Korppi tuijottivat toisiaan tovin, molemmilla pää eri suuntaan kallellaan. Hetkeen ei sanottu tai raakuttu mitään. Montonen alkoi käsittää, että nyt oltiin tekemässä sopimusta pidemmästä ja laajemmasta ystävyydestä sekä yhteistyöstä, mutta hintakin taisi olla raskas."

ATT-ensemble esittää musiikin ja elävän tulen rytmittämän tarinan Oulun linnan kuuluisimmasta vangista.

Tapahtuma Facebookissa

 

Käkisalmelainen Matti Juhonpoika Montonen ehti elämässään kerätä komean listan syntejä. Sotilaskarkuri, monivaimoinen, pahatapainen juoppo, noita, Jumalansanan väärinkäyttäjä ja itsensä sielunvihollisen liittolainen. Nyt Montonen pääsee kertomaan itse oman tarinansa, juuri sellaisena kuin Montonen itse haluaa. Luvassa on huimaavan hykerryttävä, yliluonnollisen kanssa avoimesti keimaileva veijarikertomus. Matka Käkisalmelta Oulun linnan tyrmään on täynnänsä pahaa elämää,  täpäriä tilanteita ja noitakonsteja.

Montosen elämäntarinan rinnalla kulkee väkevä musiikki ja laulu, jotka on säveltänyt ja sanoittanut Satu Jylhä. Jylhä nähdään lavalla instrumenttinaan pirun keuhkoinakin tunnettu haitari. Hornan lieskat ja Montosen noitakonstit taas tuo näkyväksi Mikael Palojärven tuliefektit.

Suosittelemme katsojiamme varautumaan talven ja tuonpuoleisen kylmyyttä vastaan lämpimällä vaatetuksella.