VÄRITÄ VÄREITÄ!

Tilaaja: Oulun kaupunki yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut
Konsepti- ja valosuunnittelu: Henrika Pihlajaniemi, Arkkitehdit m3 Oy
Valaistuksen ohjelmointi ja ohjauksen toteutus: Henrika Pihlajaniemi, Arkkitehdit m3 Oy / Oulun yliopisto; Toni Österlund, Geometria Architecture Oy / Oulun yliopisto; Esa-Matti Sarjanoja, VTT
Liikkeenseuranta: Esa-Matti Sarjanoja, VTT
Valaisimet ja asennus: Valoparta Oy

Avattava silta luo uusia yhteyksiä Oulujoen poikki, kohtaamisia ja vuorovaikutusta. Valoteos värittää sillan kulkijoiden herättämillä valoaalloilla. Vastarannoilta lähtevät väreet kohtaavat ja keskustelevat. Syntyy uusia värisävyjä, jotka väreilevät virtaavan veden tapaan tuoden iloa syysillan pimeyteen, johdattaen kulkijan Oulujoen yli.

Valoteoksen on suunnitellut arkkitehti ja valaistussuunnittelija Henrika Pihlajaniemi, Arkkitehdit m3 Oy. Teoksen teknisessä toteutuksessa on ollut yhteistyökumppanina SenCity-hanke, jonka puitteissa on kehitetty uusia, teoksessa pilotoitavia ratkaisuja älykkääseen valaistuksenohjaukseen ja kulkijoiden liikkeiden seurantaan. Tutkimusosapuolina Tekesin rahoittamassa hankkeessa, johon osallistuu myös Oulun kaupunki, ovat VTT ja Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunta.

Teos avataan Poikkimaantien sillan avajaisten yhteydessä 22.11. kello 16 ja se on toiminnassa lauantaihin 26.11. asti.