Museo- ja tiedekeskus Luuppi - Museo- ja tiedekeskus Luuppi - Oulun kaupunki

Nyt Luupissa

13.5.–17.9.
Suomen taiteen tarina
Suomen taiteen tarina käy läpi Suomen taiteen kehityskulun 1800-luvun alusta 1960-luvulle. Liki 90 teoksen kokonaisuudessa on klassikkoja, omana aikanaan kohauttaneita teoksia, mutta myös harvinaisempia poimintoja nimekkäiltä taidemaalareilta ja kuvanveistäjiltä. Näyttelyyn liittyy myös Taidemenu - taidetta kaikilla aisteilla!
20.5.–12.11.
LIITOS – Luonto uudessa tarkastelussa
Suomen Biotaiteen Seura ry:n ja Oulun taidemuseon tuottama kansainvälinen nykytaidenäyttely tarkentaa katseen ihmisen luontosuhteeseen ja muuttuvaan ympäristöön. Kanadalaisen Nina Czegledy kuratoimassa katselmuksessa teemaan liittyviä ideoita lähestytään tieteidenvälisesti ja poikkitaiteellisesti.
13.5.–17.9.
Hugo Simberg – Suomalainen elegia
Hugo Simbergin grafiikkaa Ismo ja Mervi Sirénin taidekokoelmasta. Laajaan graafiseen tuotantoon kuuluu muoto- ja henkilökuvia, maisemia sekä taiteilijalle tyypillisiä kuolema- ja piruaiheita
7.2.2017–11.3.2018
Ihminen ja eläin – kykyjen koitos
Vauhdikkaassa näyttelyssä yleisö pääsee kokeilemaan omia fyysisiä kykyjään monissa hauskoissa laitteissa, jotka esittävät tulokset erilaisten eläinten näkökulmasta. Omia kykyjä kartoittavissa kohteissa voit verrata näkökykyäsi kotkan näköön ja kuuloasi delfiinin tai lepakon kuuloon. Sinulle selviää myös hyppäätkö pidemmälle kuin kirppu, näetkö yhtä hyvin kuin käärme tai oletko yhtä vahva kuin härkä.
16.3.–27.8.
ITE käsillä
Käsityöt ovat suomalaisten suosikkiharrastus. Varsinkin tekstiilikäsitöitä tehdään usein mallien, ohjeiden ja sääntöjen ohjaamana. Samoilla työtavoilla, materiaaleilla ja välineillä voi tehdä myös taidetta. ITE käsillä osoittaa, miten kiehtovaa jälkeä syntyy, kun käsityötä ohjaa villi luovuus ja itseilmaisun into.
14.2.–19.11.
Suomi 100 ja mitalit
Ståhlberg, Relander, Svinhufvud… Ja niin edelleen. Näyttelyvitriinissä on esillä vähintään yksi taidemitali jokaisesta Suomen 100-vuotiaan tasavallan presidentistä Ståhlbergistä Niinistöön. Pienoisnäyttelyssä kerrataan mitalien avulla myös maamme historiaa.