Ajankohtaista

< Takaisin

Blogikirjoitus: Harjoittelijana taidemuseon taidekasvatustiimissä

Kasvatustieteen maisteriopintoja viimeistelevä Outi Rinta-Homi suoritti kevään aikana työelämäopintoihin kuuluvan harjoittelujakson Oulun taidemuseon taidekasvatustiimissä. ”Taakse jäänyt kevät oli minulle huippua, taiteentäyteistä ja opettavaa aikaa”, Rinta-Homi kuvailee. Nyt hän jatkaa tiimissä kesätyöharjoittelijana.

Taidekasvatustoiminta on monipuolista ja varsin käytännönläheistä. ”Harjoittelussani olin usein kirjaimellisesti ”kädet mullassa” ja usein myös vaikkapa maalissa, hiomapölyssä tai lankojen lomassa.” Harjoittelussa Rinta-Homi pääsi suunnittelemaan ja toteuttamaan taidekasvatustoimintaa ja siihen liittyviä materiaaleja itsenäisesti ja osana tiimiä. ”Toteutimme esimerkiksi kummipäiväkotiyhteistyötä vierailujen merkeissä, järjestimme perhepäivä-tapahtuman ja teimme museon seinälle yhteisöllisen teoksen, johon museovieraat saivat jättää oman jälkensä.”

Lue koko blogikirjoitus Harjoittelijana taidemuseon taidekasvatustiimissä Luupin blogista.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin