Ajankohtaista

< Takaisin

Blogikirjoitus: Kaivauslöydöistä kivikauden tarinoiksi

Arkeologit eivät etsi kaivauksilla vain menneisyyden esineitä ja rakenteita, vaan myös tarinoita. ”Pienetkin löydöt ovat kuin tarinan juonen katkelmia, joita voidaan eri tutkimusmenetelmien avulla yhdistää toisiinsa. Hiljalleen tämän työn kautta täydentyy suurempi tarina, joka on meidän kaikkien yhteinen”, museolehtori Sami Viljanmaa kertoo.

Kierikkikeskus on järjestänyt yleisökaivauksia vuodesta 2006. Kaivauksilla on tutkittu Iijoen suistossa noin 5500 vuotta sitten sijainneen kylän jäännöksiä. Kierikinkankaan kaivaukset edustavat Pohjois-Suomen pitkäkestoisinta kivikauden tutkimusta, ja niillä on tuotettu poikkeuksellisen laaja tutkimusaineisto.

Usein kaivauskuopan reunalla kuulee ihmeteltävän, mitä arkeologit oikein tekevät talvisin. Sami Viljanmaa vastaa blogitekstissään tähän ihmettelyyn ja avaa näkymiä talviseen aherrukseen, joka tapahtuu piilossa suuren yleisön katseilta. Lue blogikirjoitus Kaivauslöydöistä kivikauden tarinoiksi.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin