Ajankohtaista

< Takaisin

Blogikirjoitus: Monilahjakkaat mineraalit

”Moderni maailma on täysin riippuvainen mineraaleista. Mikäli maailmasta yhtäkkiä katoaisi mineraaliperäiset tuotteet, katoaisi lähes kaikki ihmisen rakentama. Ruoan tuotanto romahtaisi ja jo rakentaminenkin kävisi vaikeaksi, koska työkaluja ei olisi. Ihmisten määrän nopea kasvu, globaali kaupungistuminen ja maailman digitalisoituminen kasvattavat riippuvuutta mineraaleista entisestään ja helposti saavutettavat mineraalivarat alkavat ehtyä”, Ari Vuokila kuvailee.

Mineraaleihin ja metalleihin liittyvän tietämyksen kasvattamista varten kehitettiin Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT RawMaterialsin rahoittamassa TravelEx-projektissa Monilahjakkaat mineraalit! Maan alta koteihin -kiertonäyttely. Näyttelyä on ollut luomassa kuusi eurooppalaista julkista organisaatiota viidestä eri maasta. Näyttely on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta siitä saa varmasti jokainen uutta tietoa mineraaleista. Näyttely avautuu Tiedekeskus Tietomaassa 8.10.

Lue tutkijatohtori Ari Vuokilan Monilahjakkaat mineraalit -blogirjoitus Luupin blogista. 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin