Ajankohtaista

< Takaisin

Blogikirjoitus: Oululaisia aarteita Pohjois-Pohjanmaan museossa

Keväästä saakka oululaisilta on kysytty, mikä heidän aarteensa on. Nyt on tullut aika paljastaa kyselyiden sato 18.10. avautuvassa Minun aarteeni -näyttelyssä! Kerätyistä tarinoista löytyi mitä erilaisimpia muistoja muun muassa lapsuudesta, perheestä, ulkomaanmatkoilta ja ystävyydestä.

“Minun aarteeni on mieheltäni saamani Keittotaito-kirja. Kirja on käytössä aina kun tarvitsee tarkistaa jotakin vanhoja kunnon asioita. Täällä on riistan perkaamisesta lähtien kaikki. Ja kyllä minä esimerkiksi laatikot tarkastan aina kun teen niitä, että käytössä on ja tämä on sen näköinenkin, että on pidetty. Kirjassa on myös harvinainen kirjallinen todistus, luovutustodistus tavallaan: ”Tämä ei ole minulta epäluottamuslause, vaan apuväline, jos joskus menisi sormi suuhun. Onnittelen sinua syntymäpäivänäsi ja kiitos menneestä kahdesta vuodesta. Suotakoon meille niitä paljon tulevaisuudessa.” Niitä sitten suotiin meille semmoinen kuusikymmentäkaksi vuotta.”

Lue koko Maija Pellisen ja Outi Niemen blogikirjoitus Oululaisia aarteita Pohjois-Pohjanmaan museossa Luupin blogista.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin