Ajankohtaista

< Takaisin

Blogikirjoitus: Sota-ajan Oulu piirtyi kartalle – Citynomadi opastaa tapahtumapaikoille

Pohjois-Pohjanmaan museossa on toteutettu Oulu sodissa -sovellus, jossa pääosassa ovat talvi- ja jatkosodan aikana Oulussa otetut valokuvat sekä aiheeseen liittyvä tutkimus. Kun lähihistorian traumaattinen aihe tuodaan lähelle, omille kotikulmille, saavat siihen kokonaan uudenlaisen tarttumapinnan myös sodanjälkeiset sukupolvet.

Keskiössä ovat valokuvat. ” Itselleni monet sota-ajan Oulua esittävät kuvat ovat tuttuja vuosien takaa erilaisista näyttelyprojekteista. Silti ne jaksavat aina hätkähdyttää: nähdä tuttu kotikaupunki, sen kadut ja rakennukset sen jälkeen, kun vihollisen pommikoneet ovat moukaroineet niitä. Valokuvat ovat vanginneet tuhon jälkeisen tunnelman meille jälkipolville”, kuvailee projektin vetäjä, amanuenssi Arja Keskitalo.

Lue kirjoitus Sota-ajan Oulu piirtyi kartalle – Citynomadi opastaa tapahtumapaikoille Luupin blogista.

 

Nykyinen Rotuaarin aukio – entinen Sokos-aukio – on tässä juuri saanut alkunsa. Paikkaa ei suunniteltu aukioksi, vaan siitä tuli aukio sen jälkeen, kun helmikuun 1944 pommitusten jättämät rauniot oli raivattu pois. Kuva: Pohjois-Pohjanmaan museon kuva-arkisto / Uuno Laukan kokoelma

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin