Ajankohtaista

< Takaisin

Blogikirjoitus: Tiede näkyväksi tapahtumissa

Matalan kynnyksen tiedetapahtumat ovat yleistymässä. Tiedekeskus Tietomaassa järjestetään vuosittain suuri määrä erilaisia tiedeluontoja- ja brunsseja, jotka houkuttelevat tieteen äärelle. ”Tiedebrunsseilla on tarjolla nautintoa vatsalle ja pureskeltavaa myös päälle. Tiedeluennot mahdollistavat tietyn aiheen tutkimuksen kirkastamisen arjen asioiden näkökulmista. Kaiken tämän päälle voi vielä itse käydä kokeilemassa ja testailemassa tieteen ilmiöitä”, Wittenberg kuvailee.

Erilaiset tapahtumat ovat oiva tapa nostaa tiedettä ja tutkimuksen tekemistä sekä tekijöitä esille. ”Ne ovat myös loistava mahdollisuus saada vastauksia kysymykseen, onko maailmassa jokin (asia, ilmiö, eliö tms.) siten kuin se tuntuu olevan. Ja ennen kaikkea, miksi”, Wittenberg vielä lisää.

Lue koko kirjoitus Tiede näkyväksi tapahtumissa Luupin blogista. Kirjoittaja työskentelee tiedeviestijänä Oulun yliopistossa ja on Suomen tiedetoimittajain liiton hallituksen jäsen.  

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin