Ajankohtaista

< Takaisin

Entisajan joulumarkkinat Oulunsalon kotiseutumuseon pihapiirissä 20. –21.11.2021

Kuvistuskuva

 

Entisajan joulumarkkinat järjestetään jälleen vuoden tauon jälkeen Oulunsalon kotiseutumuseon ja seurakuntakeskuksen pihapiirissä 20. –21.11.2021. Markkinat järjestetään nyt kymmenennen kerran ja tapahtuma onkin kasvanut suosituksi ja odotetuksi jouluajan aloittavaksi tapahtumaksi.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään vain ulkotiloissa ja erityisesti terveysturvallisuus huomioiden. Aukioloajat ovat lauantaina klo 10–16 ja sunnuntaina klo 11–16. Osoite on Jääsköntie 5, Oulunsalo. Paikalle pääsee busseilla 8 ja 9.

Markkinoilla on noin 80 myyjää kauppaamassa käsintehtyjä ja jouluisia tuotteita. Markkinoilla on monenlaista ohjelmaa, esimerkiksi kuoromusiikkia, tonttu-, Lucia- ja tiernaesityksiä. Lapset voivat kuunnella satutädin lukemia jouluisia satuja, ratsastaa poneilla, ihailla alpakoita ja tietenkin kertoa toiveensa joulupukille. Nälän yllättäessä ei ole hätää, sillä tarjolla on esimerkiksi joulupuuroa, kuumia makkaroita ja tikkupullaa.

Kotiseutumuseo on tapahtuman aikaan avoinna ja sinne on luotu entisajan joulutunnelma koristeluineen ja kattauksineen.

Markkinapäivän päätteeksi Oulunsalon kirkossa on lauantaina konsertti klo 16.

Markkinoiden aikaan Lumo Light Festivalin teos Merkkituli valaisee Oulunsalon kirkon. Teoksen on tehnyt John Collingswood.

 

Entisajan Joulumarkkinat järjestää Kotiseutuseura Oulunsalo ry yhdessä Oulun kaupungin toimijoiden Museo- ja tiedekeskus Luupin ja Kulttuuritalo Valveen sekä Oulunsalon seurakunnan kanssa. Mukana on myös paikallisia toimijoita ja palvelujärjestöjä.

Jakolinkki