Ajankohtaista

< Takaisin

Esihistoriaamme esittelevä Kierikkikeskus avautuu yleisölle tällä viikolla

Poikkeusoloista johtuen Yli-Iin Kierikkikeskus pääsee aloittamaan kesäkautensa tällä viikolla, 2. päivä heinäkuuta. Aukioloaikoja on hieman supistettu ja kesätapahtumia peruttu. ”Mutta koululaisryhmiä meille on tulossa mukava määrä, ja toivotamme koululaiset ja kaikki muutkin vierailijat lämpimästi tervetulleiksi. Kouluopastuksia meille voi varata myös kesällä”, sanoo Kierikkikeskuksen intendentti Leena Lehtinen.

Lähimatkailun noustessa koronarajoitusten takia kunniaan, on Kierikki tässä mielessä mitä parhaimpia päiväretkikohteita. ”Kierikki on erinomainen saavutettavuudeltaan ja turvallisuudeltaan”, Lehtinen muistuttaa.

Kuluva kesä on kierikkiläisille koronan vuoksi välivuodentyyppinen, mutta katseet on suunnattu jo tulevaan. ”Kierikkiin vuosikymmenten varrella tehdyt satsaukset on syytä käyttää täysimääräisesti hyväksi. Onhan tämä Suomen suurimpia esihistoriallisia museoita ja keskuksen päärakennus edustaa suomalaisen hirsirakentamisen huippuosaamista. Sen juhlasalin akustiikkaakin on kehuttu yhdeksi Suomen parhaimmista”, toteaa Lehtinen.

Avoinna: 2.7.–8.8.2020 to–la 10–17 ja su 12–18. Avoinna ympäri vuoden tilauksesta. Pääsyliput 10/6e.

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin